Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да подпомогнем децата от дом „Васил Петлешков в гр. Брацигово!

16.09.2014

Да подпомогнем децата от дом „Васил Петлешков в гр. Брацигово!ДДЛРГ „Васил Петлешков” е създаден през 1935 г. в гр. Пазарджик, а през 1975 г. е преместен в гр. Брацигово, на ул. „Трети март” № 51. Домът има три бази, в които живеят деца на различна възраст. В Основната база живеят 46 деца от 3 до 21-годишна възраст. Те разполагат с три професионални салона за обучение от специалисти – за готварство, за градинарство и за фризьорство; с компютърна зала, клубен салон, столова, салони за физкултура и салон за представления, телевизионна зала и библиотека.

Г-жа Ненкова, директорката на дома за деца, сподели в разговор с представител на „Милостив“, че децата активно спортуват и затова се нуждаят от спортни екипи, и особено от гуменки. Имат нужда и от материални потреби от първа необходимост, облекла - якета, пуловери, полота, горни дрехи, шапки, ръкавици; кубинки, боти; дебели анцози, клинове и дънки. Бельо – мъжко и женско, чорапи. Перилни препарати, прахове, сапуни, тоалетна хартия. Хигиенни материали: шампоани, сапуни, четки за зъби, пасти за зъби, бръсначки, пасти за бръснене, кърпи. Другата база на дома, където живеят 3-годишни деца, има нужда основно от памперси.

Домът има нужда още и от хранителни продукти: хляб, олио, захар, мляко, месо, картофи и други зеленчуци и плодове, консерви и др.

Компютърната техника, състояща се от около 6 стари компютъра, е крайно недостатъчна за нуждите на всички деца. Компютрите са винаги заети, а децата се изчакват „по време”, за да могат да ползват компютърните услуги.

В момента има нужда от ремонт на стълбището в дома, от измазване, тъй като средствата за това не достигат.

Желанието на г-жа Ненкова е да осъществи проект за благоустройство на дворното пространство на дома, като го превърне в прототип на „амфитеатър”, където децата биха могли да упражняват своя творчески потенциал.

Тел. за контакт с директора на дома г-жа Ненкова – 0894661700

Picture: Милостив

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info