Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благородният жест да дариш книга не е необичайно явление, а мисия

17.10.2014

Благородният жест да дариш книга не е необичайно явление, а мисияЗасилва се тенденцията за даряване на книги, каза директорът на Регионалната народна библиотека „П. Р. Славейков" във Велико Търново. Според Иван Александров все повече са хората, които са склонни да дарят не просто стара книга от собствената си библиотека, а нови, ценни издания. „Съобразяваме се с волята на дарителите. Обясняваме им каква ще бъде процедурата. Често във фонда имаме същите заглавия и автори, но дарителите проявяват разбиране и пренасочваме изданията към филиалите ни в региона. Така даваме една практическа възможност за обогатяване на библиотеките", каза Александров.

Тази благородна мисия е подкрепена и от великотърновските издателства. „Те ни предоставят стойностна литература на местни автори и преподаватели. Този тип книги имат изключително важно приложение, защото при нас се използват често от студентската аудитория", посочи директорът на библиотеката. Тя стартира и благотворителна акция, част от инициативата на организация SOHO „Грижа за ближния: подари книга на дете без родителска грижа".

В централната сграда, както и във филиалите, се събират издания, подходящи за деца и младежи от 7 до 18 годишна възраст. Те ще бъдат предоставени на столичен дом за сираци. „Вече са постъпили около 50 книги, но за нас цифрата не е важна. Значим е благородният жест, за да можем да зарадваме децата", добави Иван Александров. В момента акцията се провежда чрез филиалите на ул. "Симеон Велики" и "Деньо Чоканов" и в централната сграда.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info