Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Започва проектът „Коледна звезда” 2014

21.10.2014

Започва проектът „Коледна звезда” 2014Благотворителният проект „Коледна звезда”, който е неизменна част от енорийския живот на столичния храм „Покров Богородичен”, започна и тази година. Активната част на проекта е в периода октомври-декември. Тогава деца, лишени от родителски грижи и хора с умствена изостаналост ръчно изработват коледни картички, които след това се продават, а със събраните средства талантливите участници ходят на летни лагери и екскурзии. Всичко това се случва с дарителски средства и с помощта на младежи-енориаши към храм „Покров Богородичен”, които си разпределят задачите около организацията на „Коледна звезда”.

Вече няколко седмици всички участници в проекта са в процес на подготовка за неговото начало – доброволците при Енорийския център към храма организират закупуването на необходимите материали, планират графика на посещенията си при децата от дома в гр. Долна баня и активно търсят свои съмишленици, които искат заедно с тях да участват в съботно-неделните творчески занимания с деца в неравностойно положение; екипът на Защитено жилище „Савина” (гр. София), в което са настанени лица с умствена изостаналост, вече включи като част от ежедневната трудова терапия на своите потребители изработването на коледни картички; всички необходими материали, за да започнат работа, пристигнаха при учениците от с. Беброво (Еленско); в подкрепа на своите връстници без родители, предстои да започнат да рисуват коледни картички и учениците от няколко столични и едно пловдивско училище.

Първите коледни картички очакваме да станат готови в средата на месец ноември. Тогава ще започне и тяхната разпродажба. В дните около Въведение Богородично – празникът на християнското семейство и младеж, предстои откриването на традиционната изложба-базар „Стани приятел”, на която ще присъстват и самите художници.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info