Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Близо 10 000 лв. събра Хасково за Вики. Пристигат дарения от цялата страна

08.11.2014

Близо 10 000 лв. събра Хасково за Вики. Пристигат дарения от цялата странаБлизо 10 000 лв. събра Хасково за по-малко от два дни в помощ на 9-месечната Вики, която вчера остана сираче, след като 36-годишната й самотна майка Стела почина от карцином на черния дроб след 9-месечни мъки. За тежката диагноза разбира малко преди раждането на бебето. Връща се от чужбина, където работи в продължение на 12 години в цирк, като клоун. Лечението поглъща всичките й спестявания. Жилището им в Хасково, където вчера Стела издъхна, е почти празно. Съседите събрали пари, за да им купят бойлер. Тежката съдба на младата жена и 9-месечното й момиченце трогна хора от цялата страна и сънародници в чужбина.

В урната за дарения, поставена в хасковския храм „Св. Архангел Михаил” за днешния му празник, бяха набрани 9 844.80 лв. Цяла стая там бе препълнена с дарения от дрешки, играчки, памперси и детски храни, донесени от хасковлии и изпратени от цялата страна.

Събраните средства ще бъдат дарени на семейството на Вики, която ще бъде отгледана от леля си Радостина, дала дума за това пред смъртния одър на Стела. Процедурата по осиновяване обаче, отнема месеци време, в което тя не разполага с никакви доходи. Пристигнала от Гърция преди броени дни, за да се погрижи за болната си сестра и детето. Затова в храма „Св. Архангел Михаил” продължава дарителската кампания. Касичката за дарения остава там, като църквата ще събира и материалните помощи. Уточняват, че са необходими матрак или дюшек за кошарката на бебето, конвекторна печка (или климатик), комплект чаршафи за кошарката, гардероб, разтегателен диван, скрин с чекмеджета за дрешките на Вики.

За тези, които не могат да дарят лично, бе открита и банкова сметка на лелята Радостина Йорданова Матова

код за чужбина PIRBBGSF
IBAN – BG47PIRB73244605110680

Които искат да дарят дрешки, памперси и други консумативи за детето, могат да изпращат даренията си на храм „Св.Архангел Михаил”, Хасково 6300, ул. „Цар Освободител” 38. Свещениците от храма отец Никола, отец Димитър и отец Златко обявиха че ще направят всичко за да помогнат. Повече информация може да видите от следните сайтове:
www.monitor.bg
facebook.com/HramSvetiArhangelMihail

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova