Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ден на социалната активност на компаниите от групата Булстрад – 2014

07.11.2014

Ден на социалната активност на компаниите от групата Булстрад – 2014Повече от 80 души от компаниите Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп и Булстрад Виена Иншурънс Груп дариха своето време и труд в рамките на Ден на социалната активност за компаниите от Групата Булстрад на 31 октомври. Техни партньори бяха Фондация „Помощ за благотворителността в България”, Българската хранителна банка и националната мрежа БАЛИЗ.

Само в София и Пловдив доброволци от двете компании събраха и сортираха над 1500 килограма храна по инициатива на Хранителната банка, с които ще бъдат осигурени 4500 хранения на хора в нужда. Спасената с помощта на доброволците храна, Българска хранителна банка предоставя за подпомагане на различни групи нуждаещи се хора - от деца, лишени от родителски грижи, с увреждания или от крайно бедни семейства, до самотно живеещи възрастни хора с ниски доходи. В Пловдив например събраните храни са предоставени за подпомагане на деца и млади хора, за които се грижат в комплекса за социални услуги "Олга Скобелева".

В останалите градове, в които служителите на Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп и Булстрад Виена Иншурънс Груп положиха доброволен труд, са закупени и раздадени над 310 килограма храна. Подготвените от доброволците хранителните пакети бяха раздадени на общо 183 семейства. Те получиха трайни продукти като ориз, леща, боб, макарони, брашно, олио и колбаси, както и лакомства – сладкиши, ябълки, банани, натурални сокове, вафли и бисквити.

Във Варна доброволците от Булстрад бяха посрещнати с покана да замесят хляб заедно със екипа на сдружението за подкрепа на лица с умствени затруднения. После заедно изработиха красиви картички за новогодишните празници и раздадоха закупените пакети с хранителни продукти, с които подпомогнаха 39 семейства на хора с увреждания.

В Бургас екипът от Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп и Булстрад Виена Иншурънс Груп също рисува картички, с които сдружение „Св. Иван Рилски” може да поздрави приятелите си, а и да предложи на коледни базари. Пакети с храни получиха всичките посетители на Дневния център за хора с умствена изостаналост в града.

Служителите на компаниите от Групата Булстрад в Русе посетиха Дневния център за деца и младежи с ментални увреждания в Сливо поле. Те заедно изработваха картини с техниката "декупаж" и ги рамкираха с яйчени черупки, бои и лак. С подкрепата на Сдружение "РАЛИЗ-БАЛИЗ” те изработиха и връчиха 15 хранителни пакети за младежите.

В Плевен доброволците изработиха изящни коледни поздравителни картички и раздадоха 45 пакета хранителни пакети на семейства с помощта на сдружение БАЛИЗ –Плевен.

В Стара Загора участниците от двeте компании доведоха и своите деца, които рисуваха и правиха картички заедно с децата с увреждания, с подкрепата на сдружение „ФИЛАДЕЛФИЯ 2002”. Те раздадоха закупените хранителни продукти на 44 семейства и получиха покана за коледното парти в младежки дом в Стара Загора.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info