Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Чисти Сърца събират дрехи за Дома за стари хора в с. Фатово

10.11.2014

Чисти Сърца събират дрехи за Дома за стари хора в с. ФатовоТрогателно! Млада майка с дете, което отглежда сама, първа се включи в дарителската акция, обявена от „Чисти сърца” за Дома за стари хора в с. Фатово. Донесе 40 лв в храм „Св. Висарион Смоленски” в Смолян с думите: „Не са много, но от сърце искам да помогна на децата-доброволци да осъществят успешно благотворителната акция”. Много са, мила госпожо, бе отговорът.

За децата и за старите хора във Фатово са безценни милостта, доброто човешко отношение, радостта да се помогне. Най-вече, че не е закърняло, колкото и да е трудно, времето, в което живеем, съпричастието към хората в нужда, към общо благородно дело.

Малките доброволци от „Чисти сърца” обявиха благотворителната акция в полза на Дома за стари хора в с. Фатово след поредното посещение там, за да отбележат четвъртия рожден ден на организацията си.

Домът е познат в страната като добро място за настаняване на самотни възрастни хора или лица, имащи нужда от по-специални грижи. Тук живеят като в свой дом 86 жени и мъже, половината от които са лежащо болни. „Много е добре тука, признават някои домуващи, гледат ни като деца, хранят ни 3 пъти на ден, къпят ни…”. Но децата-доброволци разбраха от директорката Петя Пампорова, че не достигат някои дрехи за тях, особено топли чорапи за зимата и бельо, обувки. Нека да зарадваме възрастните хора преди Коледа, нека ги стоплим заедно с милостивост и дарителски жест! Нека да разберат, че много хора се поставят на тяхното място и искат да облекчат нуждите им.

Благотворителната акция в полза на Дома за стари хора в с. Фатово продължава през целия месец ноември в Неделното училище на храм „Св. Висарион Смоленски” всеки вторник и петък от 16 до 18 ч.


Контакти за лично подпомагане на живеещите в дома:
Адрес: с. Фатово, община Смолян
тел: 0301/889 25 – Асен Каменов, директор;
0301/827 32 – счетоводство
e-mail: [email protected]

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova