Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

ЗОВ ЗА ПОМОЩ! 40-г. благоевградчанка с 2 деца гасне в болница, ден след ден надеждата й умира, парите за лечение свършиха

16.11.2014

ЗОВ ЗА ПОМОЩ! 40-г. благоевградчанка с 2 деца гасне в болница, ден след ден надеждата й умира, парите за лечение свършихаЖивотът ни - моят и на децата ни, се обърна на 180 градуса преди 8 години, когато лекарите откриха на съпругата ми тумор на мозъка.

Това е кратката история на благоевградчанина Антон Георгиев.

Когато разказва за 40-годишната си съпруга Евелина, майка на двете му дечица, очите му потъват в сълзи, а ръцете му безцелно ровят в купа медицински епикризи, финансови документи и констатации на различни бездушни институции, според които ,да, Ева действително е болна от рак, но мъжът й трябва да намери пари да плати и за престоя в болницата, и за лекарствата.

Парадоксалното е, че сумата дори не е чак толкова голяма - според Тони за около 30 000 лв. Ева ще може да бъде излекувана. В тях е калкулиран престоят й в реанимацията на болница „Токуда” - по 350 лв. на денонощие, курс с лекарството имуновенин, което е 1700 лв. на ден, както и включване на друг медикамент, чиято цена е около 8000 лв. Настоящото лечение показва много добри резултати - туморът на Ева се е стопил до 95%. Съпругът й обаче напълно е свършил парите, след като продал двете семейни коли, за да плати първата част от болничния престой. Като последен вариант Тони е планирал да продаде единственото жилище и да изведе дечицата си на квартира, но се притеснява, че няма да има време за това.

В момента Ева е в болницата заради тежка пневмония, развита от залежаването. Тони и двете им деца - на 8 и 4 годинки, пътуват всеки ден до столицата, за да я видят. Въпреки че мама не всеки път е в съзнание, за да говорят с нея, малкият Александър и батко му Митко се опитват да й разкажат всичко от Благоевград - какъв е бил денят им, какво са научили в детската градина и училище, каква рисунка са й нарисували.

Не искам нищо друго освен децата ми да имат майка, казва Тони Георгиев и отново започва да рови в документите.

Който има възможност и желание да помогне на Ева да прегърне отново децата си, може да го направи чрез превод в банковата сметка, която съпругът й е открил:

IBAN: BG79FINV91501016336671
BIC: FINVBGSF
/Антон Димитров Георгиев/

За въпроси Тони, съпругът на Ева, ви очаква на тел. 0882520777

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova