Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Зов за помощ! Три сирачета тънат в мизерия! (обновено)

02.12.2014

Зов за помощ! Три сирачета тънат в мизерия! (обновено)По-надолу може да прочетете призива, който публикувахме преди няколко часа. Междувременно получихме информация от достоверен източник, която решихме да споделим с вас, а именно че семейството не е чак в толкова силно материално затруднение, т.к. са получили 40 000 лева, имат хубаво общинско жилище и им е бил подарен автомобил.

Случаят с почерненото семейство в Пловдив потъна в забрава, малко след като журналисти го разшумяха пред обществото. Добри хора с огромни сърца помогнаха на семейството на Иван Стефанов, после медийната вълна отшумя и животът на вдовеца и трите му невръстни деца влезе в старото, тъжно, черно и отчайващо русло.

Майката на две момиченца и едно момченце беше сгазена на пешеходна пътека от Драган Драганов. Инцидентът стана, когато Калина се е връщала от училището на едното си дете. Срещу Драганов вече има повдигнато обвинение за непредумишлено убийство. Каквото и да стане, Калина я няма, разтреперва се гласът на Иван.

Наскоро са правили помен -3 месеца от кончината на учителката. Не завел децата си на панихидата. Нямам сърце и душа да ги заведа на гроба на майка им, как да го направя, проронва тъжно човекът, за който целият свят се е сринал. Калина беше месеци наред в кома, цяла България стана съпричастна с ужасната трагедия на семейството. В началото хората пращаха помощи, после забравиха случая. Припомняме историята с молба, който може, да помогне.

Бащата Иван е с прекаран инфаркт и е пенсионер по болест. Взима 130 лева пенсия. Детските са 120 лева за тримата малчугани. Не може да работи заради заболяването си, а и няма кой да взима от градина и училище 3-годишният Калоян, каката Павлина и второкласничката Йоана.

Най-голямото дете е много тъжно и затворено в себе си, постоянно говоря с нея, не я оставям да се депресира. Калоян вечер продължава да плаче за майка си и да я търси, той не разбира, че нея я няма, много тъгува и Надето, въздъхва Иван. Разходите на семейството за отопление и други нужди са около 200 лева на месец. Живеем на магия, образно казано, много ни е трудно, казва Иван, но спестява мизерията, в която тънат той и малките и броенето на стотинките сутрин, когато ги изпраща на занятия.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info