Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Историята на Марина, която чува и говори благодарение на Българската Коледа

05.12.2014

Историята на Марина, която чува и говори благодарение на Българската Коледа Марина е на 14 години. Описан с две думи, животът на момичето ще звучи така - непрестанна борба.

"Разбрахме, че Мими има проблем, когато беше на една година, тъй като престана да има адекватни реакции що се отнася до заобикалящите я звуци. След което се консултирахме в болница, където бяха направени необходимите изследвания, и се установи, че тя е с двустранна практическа глухота. Тя няма шанс и няма как да чува със стандартните слухови средства, каквито са слуховите апарати и трябваше да бъде с кохлеарен имплант", обяснява майката на момичето Ралица Андровска.

Имплантите на Марина струват над 33 000 лева. Ако има техничен проблем с апарата или семейство закъснее със смяната му, за 48 часа момичето започва да разваля говора си, за който се е борило 12 години.

"Единствено сега Българската Коледа ни помогна за закупуване на нов речеви процесор. За Българската Коледа разбрах от родители, които са със същия проблем. Реших, че трябва да се възползваме от тази услуга, тъй като старият говорен процесор, който използваме, му изтичаше срокът за експлоатация", казва майката.

За Марина Българската Коледа означава много повече от купуването на речевия процесор, която спокойно общува с приятелите си.

"Аз като малка нищо не можех да направя, ама когато разбрах какво е приятелство и това много ме зарадва. Те ме научиха на много неща, какво да направя и така разбирам, че живота е толкова труден. Трябва да се бориш за него, за да си по-добре, отколкото преди", казва момичето.

Мечтата на Марина е да стане художничка и ако всичко друго за нея е борба, то рисуването е просто забавление. "Всички ми казват, че много хубаво рисувам. Винаги съм мечтала да бъда художничка, само това, за нищо друго. На мен ми е много трудно, но мисля, че ще се справя", уверена е тя.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info