Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да приемеш рака като подарък

05.12.2014

Да приемеш рака като подарък Да избереш да живееш, когато дори лекарите се съмняват в оцеляването ти - такъв е изборът на една жена, която побеждава битката с рака. Животът й след това се преобръща.

Мариела Николова разбира за тежката си болест преди шест години, точно преди Коледа. Тогава е на 37 години. „За секунди целият ти живот минава пред очите ти и си… Най-страшното, което те връхлита е, че не знаеш колко време… Всъщност мисълта, че оставяш децата си сами, е най-страшната”, обяснява тя.

Мариела избира да се бори за живота си. „Бях сигурна, че няма да умра и вярвах, че това е така. През цялото време сякаш това се случваше с някой до мен и го наблюдавах отстрани”, коментира жената.

Приема рака като подарък, с всичките му минуси. И с един неоценим плюс – да види и усети живота наистина. „Бях може би около 32 килограма, едва се движех, това беше първата ми разходка. Беше слънчево време. Знам, че тогава ядох ябълка. Страхотна ябълка”, спомня си Мариела

Заради кошмарното преживяване тя упорито отказва да се освидетелства като инвалид. Минава на ТЕЛК комисия много по-късно, за да се „сдобие” с 50% инвалидност и 130 лева пенсия. Заради двете си деца обаче не е спирала да работи.

„Работех на две места, но засега се занимавам само с шиенето. Все пак това ми е хоби, правя го най-добре и го правя, откакто се помня”, обяснява тя.

В Международния ден за хората с увреждания тя иска да каже на хората с тежки диагнози само едно: „Нещо трябва да променят в себе си. Да заобичат себе си и да си помагаме повече”.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info