Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Коледен празник за болни дечица и млади хора

06.12.2014

Коледен празник за болни дечица и млади хораС призив „Да разпространим любовта!” и „Да направим света по-добър!” ще се проведе коледен празник под надслов „Коледно парти за герои”.

Заниманията и грижите са насочени към деца със здравословни проблеми, които всеки ден се борят за живота си.

За доброто настроение на децата ще се погрижи Боби Шоу, рок група Конкурент, дечица от радиохор и др. По време на мероприятието желаещите, които ще се включат в него, ще могат да изберат как да допринесат за благородната кауза: дали да правят сладкиши, торти; дали да им отделят от времето и любовта си, с които да ги стоплят в тези Предрождественски дни или други занимания, чрез които децата ще се почувстват радостни и стоплени в тези мигове.

„Коледно парти за герои” ще се проведе на 7 декември от 17:00 ч. в София.

Идеята се заражда съвсем спонтанно в Красимира, която желае да зарадва дете за Коледа и впоследствие решава, че вместо за едно дете може да го направи за повече. Поставя пост в профила си във Фейсбук и се отзовават нейни приятели. Решават да не търсят дарения от фирми и финансови средства, а да дадат шанс на обикновените хора да направят добро дело като всеки, който желае, може да закупи играчки, сладкиши за почерпка, сокчета и да им ги изпрати.

Включват се хора от цялата страна, някои плетат шапчици и шалчета, други закупуват по една, две играчки, а трети помагат с организацията. Фирма предлага да опакова безплатно подаръците и да направи коледен декор.

Всеки, който проявява интерес и желание да даде нещо от себе си на тези деца в „Коледно парти за герои”, за участие и допълнителна информация може да пише на Красимира Стоянова, която ни изпрати следното съобщение:

Подаръци ще има за всяко дете на празника, а самото събитие го организираме заедно с хора, които помагат с любов и всеотдайност на болните приятели.

Лично аз няма да мога да присъствам. Имам си болна баба, която според думите на лекуващата може да ни изненада неприятно всеки един момент. Затова побързах всичко необходимо да се набави, а там вече на място ще помагат приятели.

Повечето болни се познават или лично или се подкрепят тук. Сега ще им дадем шанс всички те да прекарат няколко часа заедно, да се запознаят и опознаят...

Не посмях да поставям поста в страницата за набиране на играчки и сладкиши, защото е извън правилата на страницата. А идеята е тук да няма ПР. Този празник е организиран изцяло от непознати хора от страната.

Няма организатори, няма публични личности, които да черпят дивиденти на гърба на детското страдание. За това всичко е дарено с любов и истинско щастие, че радват болни дечица.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info