Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Приказки без край и Дядо Коледа с подаръци за децата

11.12.2014

Приказки без край и Дядо Коледа с подаръци за децатаДядо Коледа посети децата в Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София и ги зарадва с подаръци. Белобрадият старец бе придружен от Снежанка и едно джудже.

Посещението на трима в лечебното заведение бе по време на Коледното празненство, организирано в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки – „Приказки без край“.

За доброто настроение на децата се погрижи и добре познатият на малчуганите актьор Енчо Данаилов – Бате Енчо. Накрая на празненството всички заедно закичиха Коледна елха. Украсата за нея бе изработена през тази седмица в Националния дворец на децата по време на арт работилница „Дари Коледно вълшебство за болните деца“.

Националната инициатива „Приказки без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

До момента в програмата са включени 14 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе, а от старта на инициативата в страната до сега аниматорите на „Приказки без край“ са допринесли за по-доброто емоционално състояние на над 6000 хоспитализирани деца. Само в Специализираната болница за активно лечение по детски болести, където се проведе днес Коледното празненство, са реализирани 100 посещения и са обхванати около 800 малки пациенти.

През тази година „Приказки без край“ реализира три благотворителни инициативи. При две от тях, във Варна и София, бяха събрани около 2000 книжки за детските отделения на включените в инициативата 14 болници, а през тази седмица в Националния дворец на децата се провежда благотворителна арт работилница за изработка на Коледна украса, която също ще им бъде дарена.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info