Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Иракчанин получава дом и работа у нас, благодарение на добра българка

02.01.2015

Иракчанин получава дом и работа у нас, благодарение на добра българка 47-годишният Мирсар избягал от Ирак, защото не виждал бъдещето си сред останките от войната. И започва от нулата, в България. След много несгоди в София решава да търси късмета си в Гоце Делчев. „Хората тук – добри хора...”, казва Мирсар за съгражданите си.

Той идва в града, без да има покрив над главата си, нито работа. Срещата му с една жена обаче му променя живота. Тя решава да го подслони и така вече 6 месеца. „ ... Аз казах на тази жена: много благодаря, много благодаря, щото ако не познавах тази жена, досега аз нямам решение на моите проблеми. Тя каза: „добре, няма нужда от пари сега. Когато ти работиш, взимаш пари, давай”, сподели още Мирсар.

Сълза Бандрева, жената, която го подслонила, никак не се поколебала на тази благородна постъпка: „Като го видях в каква безизходица е, поставих се на неговото място, много мъчно ми стана и реших, че трябва да му се подаде ръка – той си няма никой”.

Чрез свои познати Сълза му намира и работа и вече от 1 месец Мирсар работи и се чувства щастлив в България. И благодарен на Сълза за помощта й.

Оказва се, че жената не помага хора за първи път. Миналата година в къщата си край Гоце Делчев тя подслонява цяло семейство, което останало без дом след пожар. „Дрехи, всичко, абсолютно всичко, не остана нищо. Не мога да ѝ се отплатя цял живот на нея”, сподели Кезим за състоянието на дома си след пожара и помощта, подадена им от Сълза впоследствие. Семейството на Кезим ще остане в дома на Сълза, докато възстанови своя дом от пожара, без да дава нищо в замяна. „Така реших, че трябва да им дам ключа, да се настанят, да се почувстват удобно. В първия момент те бяха доста стресирани. И да продължат живота напред. Отвътре ми идва, че... поставям се на неговото място, мъчно ми става и решавам, че трябва да се помага на такива хора. Ако имаш два хляба, да го дадеш единия на гладния”, сподели Сълза.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info