Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Вярваме в доброто: Лекарите, които помагат на хората не само чрез лечение

06.01.2015

Вярваме в доброто: Лекарите, които помагат на хората не само чрез лечениеНад 250 кг ориз, още толкова захар и тестени изделия, над 100 пакета играчки и още куп продукти, които тръгват от Александровска болница към Дома за деца, лишени от родителски грижи в Дупница. Всичко това – събрали лекарите. „Всички служители на болницата се обединиха и прегърнаха идеята, и всеки дари хранителни продукти, пакетирани, трайни хранителни продукти, които да могат да се използват през цялата година”, каза Александър Орскар Клиника по очни болести към Александровска болница).

Инициативата не е нова. Лекарите помогнали на децата и миналата година, като закупили техни картички. Събраните пари инвестирали в нов телевизор и хладилник за дома. „Освен ангажимент, чисто професионален за лечението на страдащите хора, ние имаме и социален ангажимент да помагаме на обществото и на България”, сподели още Александър Орскар.

А децата от дома се радват на всяко внимание, което получат. „Децата са много щастливи, много ентусиазирани и много се радваме за даренията, нали, защото децата ги очакват с нетърпение”, каза Радостина Сакаджийска, социален работник в Дома за деца „Олга Стоянова".

А за лекарите от Александровска остава удовлетворението, че са направили нещо добро, и с надеждата си, че ще заразят с делото си колеги и от други болници. „Аз съм майка на две деца, така че това, което ми дава, е радостта в очите на децата от това, което ще можем да направим за тях, макар и малко, защото знам аз какво правя в къщи за собствените си две деца, и си представям, че няма кой го да направи за тези деца”, сподели д-р Станислава Костова, лека в Очна клиника към Александровска болница.

От 2015 г. лекарите са решили да заделят всеки месец определена сума от заплатите си за допълнителни дарения.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info