Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Майка на две деца се нуждае спешно от 18 000 евро за операция

07.01.2015

Майка на две деца се нуждае спешно от 18 000 евро за операцияЖена от Бургас има нужда от спешна операция в чужбина. Милена Костова страда от рядко злокачествено заболяване, което не се лекува в България. Само преди месец семейство Костови научава страшната диагноза.

„Разбрахме, че жена ми има Миоксиден липосарком в десния крак, по-точно на седалищния мускул от дясната страна", обясни съпругът Христо Костов.

Шансът за живот на Милена е този: „Оперативно да бъде премахнат, злокачествен е и е дал метастази в белия дроб, в двата. Все още са малко на брой, девет в единия, седем в други и професорът от Виена твърди, че могат да бъдат отстранени изцяло”, сподели Милена Костова.

На Бъдни вечер пристигат обратно в София и започват да подготвят документите. За първата операция от клиниката в Австрия искат 18 000 евро и още толкова за втората.

„Тъй като е в напреднал стадий, препоръките и на професорите са, че трябва да се бърза много и не ни е посилно да съберем тази сума за толкова кратко време. Операцията е насрочена за втората седмица на януари 2015 г.", обяснха двамата съпрузи.

Като европейски граждани ги съветват да си извадят формуляр Е112 от Здравната каса за лечение в Европейския съюз, с който значително ще намалят сумата. „Просто за първата операция силно се съмнявам, че ние ще успеем да го получим да придвижим документите. Защото доколкото разбирам, този процес е доста забавен, пък ние нямаме никакво време”, казват Христо и Милена.

Нямат време и за DMS номер. Търсят помощ от приятели, колеги и социалните мрежи. А Христо се моли дъщерите им да не останат без майка. „Най-големият подарък за нас е майка да се оправи и това ще е най-големият подарък за нас. Да ѝ направят тази операция, и да свърши всичко”, казват децата.

Ако искате да помогнете на Милена да събере парите за операцията си, можете да го направите чрез банковата й сметка:

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА-БУРГАС
IBAN:BG97FINV91501000200397

Призивът за помощ е публикуван и във Фейсбук.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info