Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Зов за помощ: Трагичната съдба на една достойна пловдивчанка

20.01.2015

Зов за помощ: Трагичната съдба на една достойна пловдивчанка Емилия Никитова е на 47 години. Завършила "Политология" в Софийския университет. Живее в общинско жилище в пловдивския район "Тракия". Сама. Страда от елифантиаза, или така наречената "слонска болест".

Краката й са огромни, гигантски, пълни с лимфна течност. Има и още куп други заболявания. Обездвижена е почти напълно. За да отиде до банята и тоалетната, понякога й е необходим половин час. Но не се оплаква.

Срамува се да каже дори какви средства са й необходими за лечение, а за операция в чужбина, която единствено може да я спаси, не смее дори да мечтае. Тя преживява с 220 лв. общо на месец - 130 лв. е пенсията й, а 90 лв. са добавките й.

Освен слонската болест тя страда и от редица други болести - диабет, тежка сърдечна недостатъчност, предкамерно мъждене на сърцето, дихателна недостатъчност, бъбречни заболявания, венозни заболявания на периферните съдове, гонартроза, коксартроза, дискова херния, катаракта на двете очи, едното е по-засегнато, кератоконус на едното око, 8 диоптъра късогледство и астигматизъм и още. Имам свръхтегло 220 килограма, казва Емилия.

Тя изпитва затруднения вече 3 години да напусне жилището си, за да излезе навън. Тя е благодарна за това, че пише книги, които посвещава на милостта и състраданието.

Емилия се нуждае от операция на слонската болест, за да подобри качеството си на живот.

Нека всеки, който има възможност и добро сърце, да помогне на Емилия Никитова, за да бъде излекувана и да води нормален живот, за да може да твори и да пише книгите си, за да може да се радва на слънцето и да докосва цветята и дърветата.

Телефон за връзка: 032 576 163

Банкова сметка: IBAN: BG35FINV91501016038024
BIC: FINVBGSF Емилия Борисова Никитова

Pay Pal [email protected] преводи във валута

На въпроса за какво пише, Емилия отговаря:
"За това, че трябва да намери всеки сам за себе си пътя, да излезе от собственото си блато, от тресавището на неверието, на отчаянието, на страховете и илюзиите си. Трябва да намери пътя към съзидателността и този път минава през милостта, през това да видиш и разбереш другия.

Трябва по-малко да мислиш за себе си, повече за другите, защото истината в тази вселена не е да взимаш, а да даваш. Изпитала съм го хилядократно. Много по-голяма е радостта на даващия, отколкото на вземащия. Поезията, която аз пиша, е доста философска, но и простичка. Наскоро започнах да пиша разкази, те са посветени на хората, на това, което вижда душата ми, за страдалците наоколо."


Повече за Емилия тук

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info