Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Столичният храм „Възнесение Господне” събира дрехи, обувки и книги за деца и възрастни

21.01.2015

Столичният храм „Възнесение Господне” събира дрехи, обувки и книги за деца и възрастниОт днес до 25 януари (неделя) можете да дарите дрехи, обувки и книги за възрастни хора и за деца от 0 до 18 г. Нуждаещите се в ученици можете да зарадвате с учебни помагала, играчки, спортни пособия, развлекателни игри и пр. Всички те може да са нови или втора употреба, но трябва да са здрави и почистени. Даренията се събират в столичния храм „Възнесение Господне”.

Храмът се намира срещу румънското посолство на кръстовището на булевардите „Ситняково” (сега отсечката с име „Михай Еминеску”) и „Шипченски проход”. Дотам може да се отиде с трамваи № 20 и 23, автобуси № 9, 120, 305, 413 или с градски транспорт по бул. „Цариградско шосе” до сп. „Алея Яворов” и оттам пеша по посока на бул. „Ситняково”.


Организацията „Дари любов” се занимава с образователни, творчески, спортни и други инициативи за нуждаещите се деца и възрастни в региона на Югозападна България. Повече информация за сдружение „Дари любов” можете да намерите на www. give-love.eu, както и да се свържете с неговия екип на E-mail: [email protected], тел. +359 895 334 054 или във фейсбук на страницата на сдружението.

Даренията се набират като част от благотворителната кампания „Ти имаш, а някой не…” на сдружение „Дари любов” (give-love.eu) и ще бъдат раздадени на деца и възрастни от социални институции на територията на община „Петрич”, на социално слаби семейства и нуждаещи се хора от града. Подборът на социално слабите, които ще бъдат зарадвани с даренията, е направен с помощта на дирекция „Социално подпомагане” към общината. Оттам са предоставили информация на сдружението за нуждаещите се от града.

„Дари любов” за втори път си партнира с енорията на храм „Възнесение Господне” в събирането на дарения. През май 2014 г. в столичния храм се събираха дрехи, които бяха раздадени на нуждаещи се деца по случай 1 юни – деня на детето (тук). Там за по-малко от седмица жители от всички краища на София дариха огромно количество дрехи, играчки и книжки. Енориашите от храма приеха изключително радушно възможността да подкрепят инициативата и също се включиха много активно в набирането на даренията.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova