Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем на Любчо

30.01.2015

Да помогнем на ЛюбчоЛюбомир Райков е дете, над което от 3 г. и 7 месеца тегне страшната диагноза „Епилепсия”. Той е бил лекуван в България, без успех, но след няколкото му престоя в „Анадолу медикъл център”, Турция, общото му състояние значително се подобрява.

Семейството на малкия Любо се затруднява с плащанията по престоя и лечението на Любо в турската клиника, които годишно възлизат на около 26 000 лв.

Можем да помогнем на Любов чрез изпращане на SMS с кратко съобщение с текст DMS LUBOMIR на номер 17 777 или чрез дарителски превод:
Титуляр: Любомир Райков Райков
Банка: ДСК
IBAN: BG14 STSA 9300 0022 1421 25
BIC: STSABGSF"


Писмо на родителите на Любо, в което разказват за заболяването му и молят за помощ:

„Здравейте, от три години и седем месеца нашето дете Любомир Райков е с диагноза ЕПИЛИЕПСИЯ и до този момент все още не може да говори, не може да седи сам, не може да ходи.

Всичко бе нормално до онази петъчна сутрин на 8 април 2011 година , когато се събуди от един епилептичен гърч. Докторите в нашата болница в Тетевен явно се сблъскваха за първи път с подобен случай , тъй като час и половина се лутаха в поставяне на диагнозата. Още същата сутрин ни изпратиха в университетската болница в Плевен, където след скенер ни поставиха диагноза ВЪНШНА ХИДРОЦЕФАЛИЯ. Неврохирурзите казаха: за нас няма работа и след 3 дни престой бяхме изписани със съответната назначена терапия.

Състоянието обаче не се подобряваше и потърсихме помощ в болница в София. След още един скенер и ЯМР ни откриха КОРОВА АТРОФИЯ и ни поставиха още по-страшната диагноза СИНДРОМ НА УЕСТ. Започна се едно тъпчене с лекарства (едно от които доставяно от чужбина, без рецепта разбира се) и детето от ден на ден ставаше все по-зле. В желанието си да видим сина си здрав стигнахме и до Виена в една частна клиника, където тази диагноза не бе потвърдена и някои от медикаментите постепенно бяха извадени от лечението.

За съжаление обаче комуникацията с австрийската професорка бе много трудна и след близо година пропуснато време се насочихме към Турция в АНАДОЛУ МЕДИКАЛ ЦЕНТЪР. Междувременно прекратихме консултациите с лекарите в България, тъй като според тях повече друго не може да се направи (гледайте си го такова, радвайте му се и се примирете с проблема и никаква рехабилитация ).

Не така обаче е в Турция където след четири визити и 3, 6 и 24 часови видео ЕЕГ страшната диагноза отново не бе потвърдена. Турският професор извади още лекарства от терапията, препоръчва по-интензивна рехабилитация и след година и половина лечение Любчо вече е значително по-добре, държи главата си стабилно, имаме напредък и със сядането, опитва се да говори, неща, които ни карат да продължим напред.

От рехабилитационнен център РОМАТЕМ в Истанбул също дават големи надежди за възстановяване. Средствата обаче не стигат (съпругата ми е безработна, отказаха и работа като личен асистент, въпреки че детето е 100% инвалид) а за едно посещение са ни необходими между 4 и 5 хил. лева (преглед, изследвания, престой, път). Затова ви молим и се обръщаме към всички със зов за помощ, да сбъднем най-голямата си мечта : Любчо да проходи, да каже МАМО, ТАТЕ, неща, които радват всеки един родител.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info