Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Патриарх Неофит направи дарение за социалната кухня към столичния храм Св. Илия

03.04.2015

Патриарх Неофит направи дарение за социалната кухня към столичния храм Св. ИлияВчера Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се е срещнал с протойерей Емилиян Костадинов, председател на столичния храм "Св. Пророк Илия", ж.к. Дружба 2. На срещата Негово Светейшество е проявил съпричастност към дейността на социалната кухня към храм “Св. пророк Илия”, като е направил лично дарение в размер на 500 лева.

Към храм "Св. пророк Илия" в ж.к. Дружба 2 действа социална кухня, която е инициатива на млади хора, черкуващи се в храма. Началото на това дело е поставено на 21. 11. 1999 г. и вече над 15 години социално слаби хора получават веднъж в седмицата (в неделя) топла гозба. Дейността на кухнята се осъществява с помощта на доброволци, организирани за подготовка на продукти и приготвяне на храната. Всеки, който желае да се включи в дейността на социалната кухня като доброволец или като дарител, е добре дошъл, съобщават от православното братство при храма.

Отворен остава въпросът обаче за другата социална кухня в столицата, намираща се в кв. Дървеница при храм "Св. Георги Победоносец", която от месец април миналата година е затворена за топла храна. Кухнята продължава и сега да функционира, като се раздават само сухи храни - хляб и консерви, два пъти седмично, но както доброволците, така и духовниците се опасяват, че в най-скоро време кухнята в кв. Дървеница ще затвори и над 150 души ще останат без безплатна храна.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info