Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

История за силата, саможертвата и изцелението на една майка

06.04.2015

История за силата, саможертвата и изцелението на една майкаСветла беше бременна, когато остри болки в краката й я принуждават да отиде на лекар.

Изследванията поставят диагнозата: остеосарком - вид рак на костите. „Като чух рак, разбрах, че може би вече няма да има живот, но се борех, защото бях бременна с малката ни дъщеричка и реших, че заради нея трябва да се спасим”, спомня си майката.

Светла започва да търси решение на здравословния си проблем в различни болници в страната - в София, Пловдив и Плевен, но никъде: „Веднъж дори ми казаха „Туморът е прекалено напреднал. Имахме едно момиче като теб младо, което не оцеля и няма нужда, не можем нищо да направим”, разказва Светла.

Въпреки всичко Светла не се отказва и успява да намери помощ в лицето на проф. Георги Михайлов от Националната болница по онкохематология. Още преди раждането на бебето у Светла се забелязва подобрение на състоянието й. До раждането й лечението й се прекратява и настъпва прогрес на заболяването. „Най-много се притеснявах да няма нещо на детето. Но веднага след като можеха да правят тестове и ренгени, детето се изследва. Нищо му няма. Да ни е жива и здрава”, споделя майката.

След раждането химиотерапията се подновява. Следва ампутация на крака ѝ и отново терапия в онкохематологията. „Тези три месеца, аз ги преживях много тежко. Това ми беше най-гадното. Крепеше ме единствено това, че детето ми е в АГ болницата, лежи, на системи, цялата на системи, дишаше с апарат, но тя се бори и аз трябва да се преборя с рака”, разказва Светла.

Терапията е продължителна, но Светла успява да се излекува. „Кръвни изследвания, биохимия - всичко е добре. Трета година, вече четвърта почвам, съм в ремисия и се надявам така и да остана”, казва Светла.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova