Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Чисти сърца и приятели боядисаха и подариха над 200 яйца

15.04.2015

Чисти сърца и приятели боядисаха и подариха над 200 яйцаПо традиция на Велики четвъртък Младежкият православен център „Чисти сърца” към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски” в Смолян е организатор и домакин за боядисване на великденски яйца. Тази година със Съюза на инвалидите в Смолян и подпомогнати от милостиви хора закупиха 200 яйца и 60 козунака. На помощ за боядисването на яйцата се присъединиха и младите доброволци от БЧК в града.

С великденски яйца и козунаци бяха посетени лежащите в отделението за хемодиализа на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров” и детското отделение. Директорът на болницата д-р Марин Даракчиев посрещна децата с думите, че делото им е много благородно и им пожела да растат здрави и щедри, чувствителни към болките на другите и да им помагат. Благодари на „Чисти сърца”, че не за първи път са тук.

В чантите с яйца и козунаци имаше обръщение към пациентите за повече надежда и упование във вярата, за да има радост в домовете им и успехи. Бяха подарени и новите великденски вестничета „Чисти сърца”.

Козунаци и яйца бяха раздадени още на самотни хора, семейства с болни деца и възрастни, за да имат на трапезата си за Великден повече радост.

На Светли четвъртък, 16 април от 17 ч., Младежки православен център „Чисти сърца” ще представи в храма своята радостна възхвала за Възкресение Христово с песнопения и стихове.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova