Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Мъж с ампутирани крака поправя инвалидни колички безплатно

19.05.2015

Мъж с ампутирани крака поправя инвалидни колички безплатноТой живее в дома за хора с физически увреждания в Кюстендил. За него това е най-истинският дом. "През свободното време като има количка за ремонтиране, взимам количката и започвам”. Досега Иван е поправил стотици инвалидни колички. Казва, че това го зарежда с желание за живот. Много хора търсят помощта му. Той прави това безвъзмездно.

Иван се ражда с аномалия на краката. Той е на 35 - точно толкова години не е изричал думата „мама". Изоставен е още като бебе. Но пък често казва думата „семейство" - то е при него, в общия дом. Въпреки това обичал да се разхожда. До момента, когато лекарите решават най-страшното: „Нямах даже и 18, когато ми ги ампутираха. Постепенно се адаптираш. Аз си го знам положението. И да искам по-хубаво да стане, може и да не стане. Затова се примиряваш с дадена мисъл и това е”. Освен че помага на хората в дома, Иван се грижи и за животните в двора - кучета и зайци. Грижи се и за пет кокошки. Казва, че не му липсва никой, защото всички, които обича, са тук. Има си приятелка - Надежда. Настанена е в дома с диагнозата „детската церебрална парализа".

Днес 35-годишният мъж е и ученик. Решил да продължи средното си образование, което преди години прекъснал. „Сега уча вечерна форма в езиковата гимназия, сега съм 11 клас. Живот и здраве, догодина - 12 клас. Защото, за да работиш - трябва да има образование! А само с основно - няма как да те вземат на работа”, казва Иван. Освен майстор и ученик, той е и служител в местното читалище по европейска програма. Тук се радва не толкова на минималната заплата, колкото на шанса да бъде сред хората. Програмата обаче скоро свършва, а за Иван най-голямата мечта е да бъде полезен и да работи. Затова се надява, че ще получи шанс да се докаже.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova