Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ученици осигуриха месечната прехрана на настанените в приют за бездомни в Добрич

17.06.2015

Ученици осигуриха месечната прехрана на настанените в приют за бездомни в ДобричУченици от Езикова гимназия "Гео Милев" осигуриха месечната прехрана на настанените в приют за бездомни в Добрич. Над 100 възпитаници на училището са участвали в акция за набиране на средства, с които са купени хранителни продукти. Дарението беше връчено на ръководителя на Центъра за временно настаняване Александър Иванов от директора на гимназията Милена Иванова. На събитието присъстваха осмокласници от френските паралелки на училището, които са участвали най-активно в благотворителната акция.

Набирането на помощи е започнало преди седмица по инициатива на преподавателката по френски език Борислава Джамбазова. Пред Дарик тя сподели, че била провокирана от близостта на приюта до езикова гимназия, решила да помогне и привлякла към благотворителната инициатива учениците, които проявили искрена съпричастност към съдбата на бездомните хора.

Дарението съдържа олио, макарони, брашно, ориз, леща, консерви и други пакетирани продукти, а също кренвирши и месо. По настояване на учениците, в дарението са включени бисквити и шоколадови бонбони.

Центърът за временно настаняване е разкрит от добричката фондация „Ръка за помощ” през октомври 2013 година. В него се предлага комплекс от дейности, които създават условия за подкрепа на бездомни мъже с цел тяхната социална интеграция, задоволяване на ежедневните им потребности и предоставяне на временен подслон.Капацитетът на услугата е 6 души.

Това е единственото по рода си социално заведение в града и се издържа изцяло от дарения. До момента 19 мъже са получили подкрепа там, като 10 от тях вече не са бездомни.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info