Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

С пари от продадена дървесина дават помощ за новородено в Сапарева баня

24.06.2015

С пари от продадена дървесина дават помощ за новородено в Сапарева баняОбщина Сапарева баня ще започне поетапно изплащането на еднократните помощи за новородено, в размер на 300 лв, съобщи кметът Сашо Иванов. Това ще стане със средства от продажбата на дървесина.

В началото на месец февруари общинските съветници записаха като допълнителна точка в решение за продажба на дървесина, средствата да бъдат изразходвани за изплащане на еднократната помощ.

Иглолистната строителна дървесина е задържана с наказателно постановление през 2013 година. Тогава фирма от Самоков спечелила процедура на община Сапарева баня за добив на дървесина, вместо да секат маркираните, изсекли немаркирани дървета. Дървесината беше продадена чрез търг, а постъпилите средства са малко над 20 000 лв., сумата обаче, която е необходима за изплащане на всички средства е по-голяма. Предстои комисия от общински служители и общински съветници да прегледа всички заявления постъпили в деловодството на общината и да провери отговарят ли гражданите подали молби на критериите за отпускане на такава помощ - постоянният и настоящ адрес на родителите да е на територията на община Сапарева баня и детето да е родено в България.

Еднократни помощи ще има и за родените през 2014 година - решението беше взето по време на заседание на ОС и ще бъде включено в бюджета при неговата актуализация през юли.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info