Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Младоженци дариха събраните пари от сватбата си за благотворителност

25.06.2015

Младоженци дариха събраните пари от сватбата си за благотворителностСтанислава и Павел Косеви от Горна Оряховица решили да помогнат на нуждаещи се, като дарят събраната сума от венчавката си. Двойката предупредила гостите, че не желаят букети с цветя, а паричната им стойност, с която да извършат добро. Идеята била приета радушно от всичките стотина души, поканени на сватбата.

Станислава е зъболекар, а Павел – агроном. И двамата са на 29 години, родом от Горна Оряховица, а сватбата се състояла на 6 юни.
„Агенцията, която бяхме наели да организира приготовленията за женитбата, предложи да включим в поканите текст, с който апелираме към гостите да носят вместо букет плюшена играчка и събраните да дарим в някой дом за деца, лишени от родителска грижа”, разказва 29-годишната жена. Със съпруга си обсъдили предложението, но стигнали до извода, че финансовата стойност на букетите би помогнала повече. В големия ден гостите не подарявали букети, а оставяли плик с пари, които да отидат за благородната кауза. Станислава се посъветвала с председателя на сдружението „С вяра в доброто” Лъчезар Любенов къде би било най-добре да се дарят средствата. „С част от сумата бяха купени маратонки за талантливо момче от село Морава, което твори картини с боб, леща и хранителни продукти, но едва преживява - сподели тя. - Останалите средства ще предоставим за 4-годишното детенце Калоян от Горна Оряховица, което се нуждае от спешна операция на очите в Германия. Ако бяхме изпратили сумата в дом за сираци, разпределена там, щеше да е съвсем незабележима, затова решихме да помогне на Асен и малкия Калоян”, обосновава избора им тя.

Семейство Косеви се надява и други двойки да последват примера им и да помогнат дори и само на един човек. „Всяка събота в Горна Оряховица има сватба. Представете си, ако повечето семейства го направят, колко щастие ще дарят и на други хора”, каза Станислава.

Това е втората двойка, дарила пари от сватбата си за благотворителност. Наскоро Симона и Явор Божанкови, също от Горна Оряховица, подпомогнаха абитуриент със средства, събрани от сватбата им. Зрелостникът завърши Професионалната гимназия по електротехника и електроника в железничарския град и пожела да продължи обучението си в сферата на компютърните технологии.

Семейство Косеви призовава всички двойки да последват примера им.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova