Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем на красивата Ани

27.06.2015

Да помогнем на красивата АниАнгелина Желязкова Кукова е на 25 години, от Сливен. Болна е от рак.

Преди една година влиза в болница за операция на киста на стомаха. Впоследствие претърпява много неуспешни операции, но болестта не иска да си отиде. Така сияещото момиче се превръща в развалина.
Преди да се разболее, Ани е била изключително красива девойка, пълна с доброта и планове за бъдещето. Мечтала е да се влюби, да се изучи, да бъде щастлива. После светът за нея замира, угасва пламъчето в очите й. Подложена е на химиотерапия у нас, но това не дава ефект. В момента Ани е настанена по спешност в турска клиника. Получила е предложение за лечение. Ще бъдат извършен цикъл от химиотерапии, които ще спасят момичето от смъртта. За това са необходими около 50 хиляди лева. Разсейки са плъзнали вече по цялото тяло, но надежда има. Тя идва от турските медици, които казват, че ще се справят, въпреки че в последните дни състоянието на Ани се влошава. Теглото е ужасно намалено, 32 килограма. Лекарите са започнали ударно преливане на много банки кръв.

БЛИЦ се свърза с председателя на фондация „Сан Марко-М” Меги Трайкова. Тя ни разказа, че е била сезирана за трагедията от известната певица от Х-Фактор Сани Алекса. Трайкова и Алекса и друг път са се борили за каузи за болни хора, събирали са средства, спасявали са животи. Сани пее благотворително, както ще направи и този път заради оздравяването на Ани. На 7 юли в лятно кино „Орфей” в Пловдив от 20 часа Трайкова организира концерт за набиране на средства с вход 10 лева. Фондация „Сан Марко-М” и БЛИЦ призовават и канят всички съпричастни да отидат на концерта. Междувременно Мустафа Мехмедов, представител за България на клиника „Анадолу”, също реагира и подкрепя по всякакъв начин кампанията. В Турция също тече призив за дарителство за Ани.

От чуждестранната клиника увериха БЛИЦ, че са ангажирани най-добрите турски професори. Турската телевизия също зове за помощ всекидневно. Фондацията към клиниката е поела ангажимент. „Ние като сънародници не можем да стоим безучастни, затова веднага стартирахме мощна кампания за набирането на средства”, коментира Меги Трайкова. Тя обясни, че на концерта ще пеят Сани Алекса, Рафи, Дона Багьозова, Дий Зон, Весела Бонева и други.

Отправяме зов за помощ. Нека да спасим Ани от ада, ада, който вие, нашите читатели, виждате в очите от снимката. Уплашени, молещи, изразяващи ужас, търсещи надежда. Вече няма надежда в тези очи, но нека ние, съпричастните хора, тези, които заделят по левче от оскъдните си заплати, отново да помогнем. Да измъкнем Ани от прегръдката на смъртта...

Всеки от нас може да помогне на Ани с дарителски превод на:

IBAN BG 84FINV91502016422877

IBAN BG14PIRB73384601728392

Ангелина Желязкова Кукова

DMS ANGELINA NA 17 777.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info