Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем на наркозависимите младежи от ПЦДОН

01.02.2014

Да помогнем на наркозависимите младежи от ПЦДОНСкъпи, братя и сестри, във време, като днешното, на нравствена развала и идейна безпътица, първи жертви падат младите хора. Държавата е в социална и идейна криза, обществото не е в състояние да генерира положителни модели на поведение, които наистина да увлекат членовете му, да ги накарат да се почувстват щастливи от живота си, с цел и посока, съпричастни на нещо красиво и истинско. А и да създаде подобни модели, не е в състояние да мотивира човеците да ги следват, защото лидерите му са компроментирани почти до един. Ширналата се наркомания, чрез институциите си държавата се опитва да лекува, като акцентира в усилията си върху симптома, а не върху причината.

От държавните центрове за рехабилитация на наркозависими излизаме такива, каквито сме влезли, а какво да говорим за затворите и пробационните програми. Нито психологията, нито химическата терапия дават отговор на екзистенциалните, същностни и личностни проблеми, довели до зависимост от ПАВ, те и не могат да ги дадат, защото не могат и да запълнят липсата от истинска среда и общност, от общение на съпричастност, споделяне, диалог и взаимопомощ, която ги е породила.
Съзнавайки, че институциите и защото сами са в идейна безпътица, и защото са компроментирани (както държавни, така уви и църковни) не са в състояние да се намесят адекватно, ние сме създали терапевтична общност на религиозен принцип, в която ценностите на православната християнска вяра се живеят практично, лично и взаимно. Учим се да живеем и градим себе си в общност и чрез общност, която е създадена, събрана около нещо наистина красиво и истинско, вярата-доверие в Бога и в човека срещу тебе. Учим се и сами да създаваме такива общности по-късно, да правим семейства по модела и принципите на тази общност. Но изнемогваме финансово. Нито таксите, които заплащаме за престоя и издръжката си, нито помощта от институции и неправителствени организации е достатъчна. Имаме нужда и от вашата лична помощ, защото това, което правим, го правим не само за себе си, но и за вас, така че, един ден не само нашата, но и вашата социална среда да бъде по-добра за живеене.

Да помогнем на тези млади хора да водят един нормален живот и да станат истински християни. Финансова помощ може да се превежда на следната банкова сметка:

Сдружение "Отвори очи" Първа инвестиционна банка

IBAN: BG52FINV91501215277852
BIC: FINVBGSF
ОСНОВАНИЕ ЗА ПЛАЩАНЕ, МОЛЯ ДА ВПИШЕТЕ: Дарение за ПЦДОН
Facebook: Наркотици, алкохол. Потърсете помощ сега!

Автор: Диан Савчев

Вижте също: Разказът на Любомир Кръстев - наркозависим младеж лекувал се в ПЦДОН

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova