Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Концертът Деца даряват надежда събра 1 300 лева за лечението на Аксел

Author: www.targovishtebg.com | 24.06.2016

Концертът Деца даряват надежда събра 1 300 лева за лечението на АкселПреди по-малко от месец близки и приятели започнаха да събират средства, за да подпомогнат лечението на едно момче от Попово.

Аксел е на 15 години и страда от Синдрома Арнолд – Киари. Нуждае се от неврохирургична и ортопедична операция и семейството се насочва към истанбулската болница "Аджъбадем", тъй като в България опитът за лечение на заболяването е твърде скромен.

За двете операции са необходими около 60 00 евро. Тази сума е непосилна за семейството, затова призивът за помощ е към всички хора, които биха искали да помогнат да бъде спасен един млад живот.


С организирането на изложба-базар на художествени занаяти и сладкарски изделия и концерт под надслов „Деца даряват надежда: да подадем ръка на Аксел”, които се проведоха вчера в Попово, в благотворителната кампания се включиха НЧ „Св.Св. Кирил и Методий 1882” и БМЧК „Ботевци” – Попово.

Благотворителния концерт посетиха малки и големи, които макар и символично – с билетче от 2 лв., подадоха ръка на Аксел.
Сред присъстващите на концерта бе и Горан Ганчев, който показа своята морална подкрепа на семейството на Аксел. Горан бе в същото положение преди няколко години и за него бе инициирана такава благотворителна кампания, с помощта на която средствата бяха събрани.

От продадените билети, сладкарски изделия, картини, ръчно изработени сувенири и предмети бяха събрани над 1 300 лв.

Много хора вече подпомогнаха благородната кауза, но оставащата сума е доста голяма. В някои търговски вериги на територията на града са поставени дарителски кутии и всеки гражданин, желаещ да помогне, може да го направи.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info