Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

100 000 евро са нужни за спасяването на 5-месечната Димана

03.07.2020

100 000 евро са нужни за спасяването на 5-месечната ДиманаШанс за живот за 5-месечно бебе. Малката Димана има злокачествен тумор. Шансовете и за пълно оздравяване обаче са големи. Дали това ще стане, зависи и от всички. За лечението са нужни около 100 хиляди евро.

„Миналата година по това време бяхме в Турция и разбрах, че съм бременна с Димана. Година по-късно пак сме в Истанбул, само че за лечението й”, разказа майката на детето Силвия Димитрова.

Лекуват я от злокачествен тумор на меките тъкани. Диагнозата й е поставена 4 месеца след раждането. Всичко започва от подутина на едната й ръчичка, която приличала на ухапване от комар.

„Звъннахме на личната лекарка и тя каза да го наложим. На втория ден тази подутина не спада, а се увеличи. Отидохме на ортопед, според него беше някакъв вид кистичка и трябва да се види с ехограф” ,разказва още Силвия.

Докато се консултират с лекари, подутината достига огромни размери. Налага се биопсия. Тогава родителите чуват най-страшното.

„Даже по телефона ни съобщиха, че има злокачествен тумор. Беше голям шок. Диагнозата е инфантилна фарсаркома на меките тъкани - злокачествен тумор, който се развива буквално за часове. Много бързо расте”, споделя още майката.

Туморът е в дланта. Засегнал е главен нерв и е стопил костта между средния и безименния пръст. Шанс за живот има, казват лекари в Турция. Димана вече е преминала един курс на химиотерапия. Предстоят още 3.

„Шансовете на Димана са много големи – 90%, да се изчисти изцяло туморът. В момента е само локално, на дланта, няма никъде другаде. Първата химиотерапия до момента е платена- 12 000 евро, взети назаем”, казва Силвия.

Цялото лечение на петмесечното момиченце ще струва около 100 000 евро. Докато приключи, семейството ще живее в Турция. Димана е второто дете на Силвия и Димитър. Имат и момче на 8 години. Докато лекуват малката си дъщеричка, ще бъдат разделени и от него.

Днес семейството вижда надежда във всички нас и се надява на нашата подкрепа. А всеки, който иска да даде шанс за живот на Димана, може да го направи на дарителската й сметка:

Банка ДСК
Димана Димитрова Георгиева
IBAN: BG42STSA93000027150216

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova