Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Австрийци дариха нова пожарна на Априлци

17.04.2024

Австрийци дариха нова пожарна на АприлциПОРЕДНО дарение за съседно Априлци от общността в австрийското градче Санкт Якоб (Sankt Jakob im Rosental, 4500 жители), провинция Каринтия, осигурено с посредничеството и инициативата на априлчанката Красимира Димова, която от дълги години живее в Австрия (Санкт Якоб), но не е скъсала връзките с родния край и му помага непрекъснато, и създадената от нея и нейни австрийски приятели фондация „Априлци“. Този път австрийският подарък е чисто нов напълно оборудван пожарен автомобил „Мерцедес“ и бе връчен официално в понеделник, 8 април, на централния градски площад в кв. „Ново село“ – прие го кметът инж. Тихомир Кукенски.

ПОЖАРНАТА пристигна на собствен ход от Австрия няколко дни по-рано с екипаж от трима пожарникари и кмета на Санкт Якоб – Гунтрам Пардахар. Австрийските огнеборци направиха и кратък демонстрационен курс, 7 април, за запознаване с гасаческите възможности на автомобила и модерното му оборудването на своите априлски колеги (Управлението за пожарна безопасност и зашита на населението в Априлци – УПБЗН Априлци, е подразделение на РСПБЗН Троян – бел. ред.).

„ДНЕС беше не само вълнуващ, но и много полезен ден за пожарникарите на Априлци! С голямо удоволствие наблюдавахме обучението, проведено от нашите австрийски колеги, насочено към използването на новата пожарна машина – дар от общността в Санкт Якоб. Сърдечно благодарим на Красимира Димова, без чиято помощ този ценен принос за безопасността на Априлци не би бил възможен. Научихме как правилно да използваме новата техника, включително пробно пълнене и изпразване на резервоара с вода, както и друго ключови умения за ефективно реагиране при извънредни ситуации.

И това не е всичко! Заедно с пожарния автомобил нашите пожарникари получиха и нова специална екипировка, която е вече тествана и напълно функционална. Макар да се надяваме тази техника да се използва колкото се може по-рядко, сме уверени, че тя ще повиши нашата готовност и ефикасност при нужда. Всяко ново оборудване и знание ни правят по-силни и подготвени. Благодарим на всички, които направиха този момент възможен!“, коментираха във фейсбук страницата на Община Априлци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova