Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителен базар и концерт събират средства за лечението на Ники от Асеновград

28.10.2019

Благотворителен базар и концерт събират средства за лечението на Ники от АсеновградБлаготворителен коледен концерт в помощ на 33-годишния асеновградчанин Николай Иванов, който се бори с тежко заболяване, организират от Общинския младежки съвет в Асеновград. Той ще се продеве на 20 декември в читалище „Родолюбие” в града и ще бъде съпроводен от коледен базар.

В концерта ще вземат участие много асеновградски таланти, както и таланти от цялата страна, съобщи Бисер Демерджиев, председател на Общинския младежки съвет в Асеновград. Припомняме, че от 8 години Ники се лекува в университетска клиника в Навара, Испания, от злокачествено образувание на дебелото черво с метастази в белия дроб и костите.

Младият мъж преминава през тежки медицински процедури, които омаломощават не само тялото, но и са истинско изпитание за психическата му издържливост. Последната година е най-трудната за асеновградчанина. В рамките на 2 месеца са му проведени 2 терапии, от които получава алергична реакция със силен обрив, кръвното му пада и той дори губи съзнание. Следват трудни дни, в които Ники се залежава и се движи все по-малко, има болки в гърба и почти не спи нощем.

Към момента се подлага на друга химиотерапия. А междувременно средствата, които дължи на испанската клиника, непрекъснато нарастват и вече са надхвърлили 100 хил. евро. "Намирам се в труден момент от лечението си, от живота си... Апатията, болката и отчаянието ме преследват, но причините да не им се дам са много. Не се предадох осем години, няма да се предам и сега! Семейството ми, приятелите ми, близките ми и всеки един от Вас, който е дарил от себе си за мен, ме прави толкова силен и изпълнен с надежда и вяра в победата ми. Тя ще бъде не само моя, но и ваша, мили приятели! Не спирайте да ме подкрепяте, защото Вие ми давате повод да се събудя с усмивка, че не съм сам в битката си!”, написа във Фейсбук младият мъж.

Призивът му е чут от Общинския младежки съвет в Асеновград, които решават да огранизират благотворителния концерт и базар и вече водят преговори с всички училища и детски градини да се включат в базара. „Николай е може би един от най-силните асеновградчани. Той е пример за това как човешкият дух може да бъде непреклонен и непоколебим. Това, през което е преминал, никак не е леко. Това, което му предстои, също няма да е леко. Аз вярвам, че го чака много по-добро бъдеще, но в момента Николай се намира в една нелека ситуация и отново има нужда от нашата помощ. Ние, асеновградчани, сме доказвали, че когато се обединим и застанем зад една кауза, можем да направим чудеса. Доказахме го миналата година, когато се обединихме, за да помогнем на малката Ева. Вярвам, че ще го направим и тази година и ще застанем обединени зад каузата на помогнем на Николай”, призова Бисер Демерджиев.

Който желае да помогне, може да изпрати СМС с текст DMS NIKOLAY на номер 17 777.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova