Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Започнаха детските лагери в Кремиковския манастир

07.06.2019

Започнаха детските лагери в Кремиковския манастирНа 3 юни с празничен водосвет беше поставено началото на лагерното лято в Кремиковския манастир „Св. Георги“. Богослужението оглави Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, а в съслужение с него бяха иконом Серафим Янев, изпълняващ длъжността игумен на Кремиковския манастир, иконом Василий Топузлиев и свещ. Георги Младенов.

Православните лагери в Кремиковския манастир се провеждат с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

Първата лагерна смяна тази година започва с най-малките – деца от 5 до 7 години. След тях в лагерния живот ще се включат и учениците. Тази година темата на православните лагери е „Притчите Христови“.

На празничното начало на новия лагерен период присъстваха 48 деца от София, Банкя и с. Горна Малина, които са включени в първата група на манастирската инициатива.

След водосвета епископ Поликарп поздрави всички присъстващи и изрази радостта си от това събитие, което за шеста поредна година се организира в пределите на св. обител. Той благодари на ръководството на манастира и всички доброволци - учители и възпитатели, които създават условия децата да израстват във вярата, в православните ценности и в живот, близък до Христос.

Децата от първата лагерна смяна получиха подаръци от ръководството на епархията и пожелания за весели игри и много нови знания.

През последните години Кремиковския манастир се утвърди като подходящо място за православни лагери, където деца и ученици от Софийска епархия и от страната живеят заедно, участват в православното богослужение, запознават се с вероучението и живота в общност.

Успешното провеждане на лагерите се дължи на подкрепата на ръководството на Кремиковския манастир и Софийска митрополия, както и на всеотдайния и самоотвержен труд на учителките.

През последните години има лагерна смяна и за деца с увреждания и техните родители. Ръководителите на лагера са категорични, че престоят в манастира и заниманията там се отразяват много добре на децата и придружителите им.

Православните лагери в Кремиковския манастир тази година ще продължат до 1 септември.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info