Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Зрители помогнаха на трима души, живеещи на ръба на оцеляването

11.05.2020

Зрители помогнаха на трима души, живеещи на ръба на оцеляванетоСлед репортаж на NOVA за трима души, живеещи на ръба на оцеляването, стотици решиха да им помогнат. Екипът ни засне как живеят хората седмица по-късно.

Наташа Цветанова е в рисковата група. Има астма и други придружаващи заболявания. „Ще бъда доволна, ако се разболея от коронавируса и отида в гробищата. Омръзна ми от този живот“, казва тя преди да й бъде помогнато.

„Да се разболея. Ако мислиш, че това е живот, не е“, твърди Ивалиан Кирилов.

„Липсата на работа е по-сериозен проблем от коронавируса“, смята Валентин Вельов.

С такива мисли живееха нашите трима герои. И разказът стигна там, където са светлите измерения на човешката доброта.

„Искам да ви кажа да не се срамувате да поискате помощ, защото всеки може да изпадне в тази ситуация. Трогнаха ме думите на Наташа, която казва „докъде стигнах”. Но Наташа, никой не е застрахован. Всеки може да стигне до там. Както и Ивалиан, на който къщата е изгоряла. Той е частично парализиран. Също никой не е застрахован от това. Всеки може да го сполети. Благодаря на NOVA, че ми дава шанса да помогна на тези хора“, сподели Стиляна Динчева.

„Аз мислех да си сложа край на живота. Но сега има хора, които ми помагат. Най-после моят хладилник е пълен с храна благодарение на добрите хора“, споделя през сълзи Наташа.

В Банско група родители и деца събраха пари и купиха готварска печка за Ивалиан.

„Изпращам ви поздрави от Банско с пожелание да бъдете здрави и никога повече да не изпадате в трудно положение. Искам да изкажа благодарност към майките и приятели, които дариха сума , за да могат да се закупи най-необходимото на дядо Ивалиан. А също и на екипа, който ни помогна, за да се свържем с вас. Знайте, че имате нови приятели на другия край на България“, каза Магдалена Клечерова.

А заради човещината далечните разстояния продължават да се превръщат в близост. Група журналисти от Благоевград събраха пари за да помогнат с това, от което има спешна нужда - хладилник без който Ивалиан, останал след пожара в дома му.

„Сърдечни прегръдки от Благоевград. Повече от всякога сме до вас, въпреки че сме във време на социална дистанция. Трябва да знаете, че ние ви пожелаваме от сърце да бъдете здрави и да знаете, че винаги имате приятели, които ще ви подадат ръка тук в Благоевград“, каза Александра Димитрова.

Валентин Вельов още не си е намерил работа, но с част от даренията успял да си извади нова лична карта. „Откраднаха ми чантата преди два месеца. В нея имаше портмоне, но празно..“, споделя той.

Даренията към тримата продължават. За доброто, помощта и българската душа се оказа, че географските разстояния нямат значение.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info