Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Човещина! Бригада нов дом дадоха нов смисъл на живота на едно момче от Батановци!

15.04.2024

Човещина! Бригада нов дом дадоха нов смисъл на живота на едно момче от Батановци!Уникален и безпрецедентен беше последният епизод на „Бригада нов дом“. За първи път бригадата беше готова да се откаже и да не прави ремонт на къщата в Батановци, в която живеят 17-годишният Денис и неговата майка Валерия. Двамата са сами, след смъртта на бащата на момчето. В наследствената къща условията, както признаха всички бяха нещо, което не са виждали досега. Майката работи, но заради огромните дългове покрай болестта на вече починалия й съпруг те не могат да „свържат двата края“.

„След всяко едно помещение, ситуацията става все по-зле и не виждам изход. Не мисля, че ние тук можем да се справим.“ – сподели Калин

„За първи път ми се случва такова нещо. За първи път разбирам, че има вариант, в който момчетата да откажат да направят ремонт. Това е прецедент.“ – призна Мария.

В крайна сметка се стигна до компромисен вариант – да се направи годна за живеене къща в двора, която има само една стая и малка кухня. Така момчето да има собствен дом, да има баня.
Майката Валерия не скри, че е готова на всичко за нейното дете. Защото за нея това е най-важното.
От екипа все пак смениха старата дограма на къщата й, подариха й нови печка и пералня, както и нови легла – което безспорно ще направи живота й далеч до по-лек.
Бригада нов дом купи костюм за абитуриентския бал на Дейвид, който тази година завършва професионална гимназия в Перник. Но мечтае да учи. Което всички му желаят.

Това беше и един от най-коментираните случаи в социалната мрежа. Много хора питаха как да се свържат със семейството и да помогнат.
Кметът на Батановци Радослав Петров благодари на бригадата и екипа на предаването от свое име и от името на батановчани. За всичко, което правят и за помощта, която дават на десетки семейства. Мария получи и благодарствен адрес от кмета на Батановци.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova