Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Социален експеримент за храната, която изхвърляме и жената, която не желае милостиня, а си търси работа

Author: Милостив | 25.01.2017

Социален експеримент за храната, която изхвърляме и жената, която не желае милостиня, а си търси работаАко ¼ от храната, която изхвърляме, бъде употребена по предназначение, няма да има гладуващи хора на планетата. Това сочат статистически данни за изхвърлените хранителни продукти на Земята. Основните причини за загубите са лошото съхранение, стриктната продажба в сроковете на годност, прекалено големите поръчки и придирчивостта на потребителите.

В борбата срещу тоновете изхвърлени продукти се изправят младежи, които създават проекта Be Good – видеоклипове(социални експерименти), показващи какво означава да бъдеш добър и как храната може да помогне на хора в нужда.

В един от видеоклиповете им, които решихме да споделим с вас – за 1 час те претърсват контейнерите за отпадъци в столицата. Със същото количество хранителни продукти, които намират, те приготвят вкусна храна. Решават да я споделят с жена, която продава гоблени и покривки на улицата. Правят го тактично, защото жената споделя, че се чувства като просяк, когато някой й даде нещо даром.

Самата тя преди е работила в министерството на отбраната. Днес обаче живее трудно и се налага да продава гоблени и покривки на улицата при минусови температури.

Макар да гладува, жената се държи достойно и не желае милостиня. Тя отказва да получи даром храна. Единственото, което иска, е да си намери работа, за да може да изплати насъбралите се разходи, както и да може да задоволи основните нужди като храна и дрехи. Важно е да отбележим, че тя търси само и единствено работа и не иска да приеме помощ под друга форма. Казва,че има всички необходими документи за сключване на трудов договор. Допълни и че освен почистване на домове, офиси или др., може да работи и в кухня като миячка или помощница.Ако желаете да помогнете на жената да си намери работа, изпратете съобщение на Facebook страницата Begood или e-mail: [email protected] https://www.facebook.com/begood.BG . Те ще ви свържат с нея!


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info