Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителен концерт помага на млади биатлонисти в Берковица

22.06.2018

Благотворителен концерт помага на млади биатлонисти в БерковицаБлаготворителен концерт за берковския клуб по биатлон „Ком“ ще се проведе в Берковица днес, 22 юни, от 18.00 часа. Младите биатлонисти се нуждаят от нов микробус, за да могат да тренират и да участват в състезания в страната.

Концертът ще се състои в големия салон на читалище „Иван Вазов 1872“ и в него участие ще вземат читалищни състави и ученици от училищата и детските градини в града.

Микробусът е изключително нужен на състезателите – когато в града няма сняг, това е единственият вариант те да бъдат мобилни и да пътуват до планината, за да тренират. Много често треньорът Вероника Григорова и родители, със собствените си автомобили, транспортират децата за тренировки и състезания, но това не е трайно решение на проблема, защото има и много екипировка, която трябва да се извози.

Берковският клуб е първият, и единствен за сега, в Северозапада, а състезателите са от звездите на младежкия и на националния отбор А.

Клубът беше създаден през 2016 г. от Павлина Филипова и Вероника Григорова, със съдействието на Общината. Идеята идва спонтанно след европейската титла на Павлина Филипова. Началото е много трудно. Клубът започва с три деца- Ния Димитрова, Десислава Стоянова и Радослав Георгиев. Още първата година имахме своите медалисти от Държавното първенство и носител на купа "Надежди"- Десислава Стоянова и Ния Димитрова. С времето състезателите се множат. Идват и големите постижения на Деси Стоянова, Кристиян Стоянов, Петьо Иванов, Мария Здравкова, Ния Димитрова.

Picture: http://bnr.bg

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info