Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Алерголози от цялата страна ще консултират безплатно онлайн до 10 август 2020 в Healee

29.07.2020

Алерголози от цялата страна ще консултират безплатно онлайн до 10 август 2020 в HealeeИнициативата е на Българското дружество по алергология, организира се по повод Световната седмица на алергиите и 8 юли – Световния ден за борба с алергиите, и ще се проведе използвайки платформата за онлайн консулатации Healee. Проектът се реализира и с финансовата подкрепа на UCB България.

Близо 30 алерголози от цялата страна ще предлагат безплатни онлайн консултации за пациенти страдащи от алергичен ринит и уртикария от 8 юли до 10 август (или до изчерпване на броя на безплатните консултации от кампанията) в най-голямата платформа за телемедицина – Healee на www.healee.com.

Проектът е част от Национална кампания за борба с днешните алергии в условия на Covid-19, която цели да популяризира информацията за алергичните заболявания, с акцент върху необходимостта от профилактика, ранна диагностика и добър контрол.

„У нас от алергичен ринит страдат около 700 000 души, а броят на страдащите от уртикария е над 200 000. Алергиите са най-честата хронична болест както в света, така и в България, а очакванията са през 2025 г. алергиите да засегнат до 50% от населението”, каза доц. д-р Мария Стаевска, д.м., председател на Българско Дружество по Алергология по време на информационнен уебинар, провел се по-рано днес.

Всички пациенти с оплаквания от алергичен ринит или уртикария, ще могат да проведат безплатни онлайн консултации със специалистите, които се включват в кампанията от 8 юли до 10 август (или до изчерпване на броя на безплатните консултации от кампанията) в най-голямата платформа за телемедицина в България – Healee на www.healee.com . Над 30 алерголози, от 10 различни града от цялата страна ще съветват пациентите онлайн, които ще могат да се свържат със специалист, без да излизат от дома си – бързо, сигурно и удобно – чрез видео преглед, аудио консултация и през чат.

‘’С Хийли можете да намерите специалист, без да се налага да се ограничавате само с тези, които се намират във вашия град. И правите това, без да излизате от дома си, без да се излагате на риск, да посещавате болнично заведение или да чакате пред кабинети. Платформата дава възможност да стартирате онлайн консултация с вашия лекар или друг специалист -бързо, сигурно и удобно – чрез съобщения, видео преглед и аудио разговор, както и да изпратите лабораторни резултати, снимки и др”, каза г-н Йосиф Дишлиев, съосновател в Healee.

„Подкрепихме тази инициатива на БАД, защото тя е изключително практически ориентирана и адресира нуждата на пациентите и е особено подходяща в условията и периода на сегашната епидемична обстановка в страната. Бихме се радвали да подобрим здравните грижи и диагностиката, особено на пациентите в областите, където от години няма местен алерголог и пациентите трябва да пътуват за прегледи и назначения до съседни областни градове”, каза д-р Албена Богданова, UCB България.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova