Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

В Благоевград организират безплатни занимания за учениците през ваканцията

09.04.2019

В Благоевград организират безплатни занимания за учениците през ваканцията Община Благоевград и спортните клубове в града предоставят безплатни занимания за учениците през априлската ваканция. Всеки ден, в различни часове, децата могат да тренират любимите си спортни занимания, под ръководството на лицензирани специалисти.

В дните, в които децата със сигурност имат достатъчно свободно време, община Благоевград и спортните клубове са направили плътен график, за всички желаещи да спортуват.

Румяна Станоева: "За поредна година община Благоевград и спортните клубове организират тази програма за активна заетост на учениците през свободното време. Най- различни видове спорт сме включили, така че да се задоволят и най- изтънчените желания. Имаме баскетбол, плуване, спортна стрелба".

Виолета Калпачка: "Не че нямат нужда от почивка, но въпреки това са ангажирани. Нещо което те играят тренират и правят удоволствие. Било футбол, било баскетбол, каквото и да е няма значение, важното е че е спорт. Спортуват за здраве за удоволствие. Най- важното не седят пред компютрите, лаптопите".

Определено най- голям интерес има към тренировките по футбол. Голяма част от децата, които правят първи стъпки в този спорт, продължават със заниманията и след периода на безплатните тренировки по време на априлската ваканция.

Слави Костурков: "След това вече децата, които си продължат и видят една любов към футбола, така да се каже да се възпитава в тях, винаги може да се намери време и след това заедно с училището да тренират".

Организаторите на спортната ваканция очакват повече деца да се включат в заниманията, отколкото през 2018 г.

Румяна Станоева: "Забелязваме такава тенденция, както и след това обратна връзка с треньорите от клубовете които са включени в програмата. Има много деца които по принцип практикуват даден вид спорт, но благодарение на програмата да опитат и нещо друго, след което намират своя спорт. Така че увеличават се децата които се възползват от нашата програма".

Част от спортните клубове сред които и този по ориентиране е бягане Младост, пък предлагат и нещо по- различно във времето, като децата не са на училище, а пък техните родителите имат малко повече свободно време.

Красимир Данаилов: "В 10 часа имаме обявена в страницата на клуба открита тренировка за деца и родители. Искаме да интегрираме и родителите към спорта".

Графикът с часовете за тренировки в отделните видове спорт е публикуван на интернет страницата на Община Благоевград.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info