Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителен класически концерт в помощ на млади музиканти и деца с диабет

Author: Милостив | 11.07.2016

Благотворителен класически концерт в помощ на млади музиканти и деца с диабетВчера вечерта в Лондонския храм "Св. Марк" се състоя благотворителен музикален концерт с участието на млади и талантливи музиканти, които свириха безвъзмездно в подкрепа на младежи, желаещи да се развиват в областта на класическата музика, както и на деца с диабет.

Участие взеха Жасмин Матеева, Панчо Панчев, Жиханг Лиу, Мириам Панчева, Йошинори Хаяши, Христо Дунев, Златомир Иванов, Златина Стоянова, Николина Сокерова, Юкина Мурасе и проф. Деворина Гамалова, която чрез своята фондация "Благородна" и с помощта на приятели и съмишленици е инициатор и организатор на великолепното събитие.

Фондацията е основана през 2005 година в памет на изтъкнатата българска цигуларка Благородна Бадева, която почива от диабет на много ранна възраст. Тя е била изключителен човек, много талантлив, добродушен и щедър. Бидейки между живота и смъртта през почти целия си живот, винаги се е грижила за другите, напълно самопожертвувателна, готова да изслуша близките си в нужда и да помогне. Мечтаела е силно да помага на други музиканти и по тази причина близки нейни хора създават фондацията и я кръщават на нея, така че името й да ни напомня за благородните й стремежи.

Проф. Деворина Гамалова преподава в няколко университета в Лондон и е главния двигателя на фондацията. Следвайки целите на фондацията и работейки напълно безвъзмездно и неуморно тя неведнъж е помагала на млади български музиканти като им е осигурявала стипендии, безплатно е давала свои музикални инструменти за ползване и осъществила множество концерти в социални домове в цяла България. Не едно и две деца с диабет са били подпомогнати от фондацията до момента.

От дарения по време на благотворителния концерт бяха събрани £476.64, а от от благотворителния базар към събитието още £66.20, което прави общо над 1 200 лв.

Фейсбук страница Фондация "Благородна"

Picture: Милостив

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info