Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Млад ММА боец продава свой медал, за да помогне на болно дете

27.05.2021

Млад ММА боец продава свой медал, за да помогне на болно детеИстория за доброто. Млад спортист, многократен републикански и балкански шампион по ММА, обяви на търг в социалната мрежа последния си златен медал, за да помогне за лечението на 9-годишно момче от Враца. Цветомир Тодоров от врачанското село Згориград е само на 19 г., но вече познава вкуса на успеха. Печели родни, балкански и европейски първенства по ММА в различни възрасти. За втора поредна година е с държавното злато при мъжете.

“Спортът дава много важни черти на характера, възпитание, дисциплина, упоритост. Всяка седмица правя по десет тренировки поне, като се старая да надграждам себе си и да ставам все по-добър“, обясни той пред bTV.

С последния златен медал от държавното първенство, отреждащ му квота за участие на предстоящото европейско първенство в Русия, Цветомир решава доброволно да се раздели.

“В момента медалът е пуснат на търг, целта е да се съберат малко финансови средства, за да помогнем на Ивайло да вижда света така, както ние го виждаме всеки ден“, заяви шампионът.

Деветгодишното момче страда от високостепенна хиперметропия, която прогресира.

“Когато разбрах, че Ивайло не е добре със зрението, беше предучилищна, там ме извика госпожата и каза, че детето недовижда, не е като останалите деца, в течение на времето той остава с десет процента зрение“, разказа майка му Ивка Иванова.

Предписаните от лекаря очила с големи диоптри са доста скъпи, а Ивка, която е самотна майка и се грижи за три деца, няма възможност да ги закупи. В семейството има и по-голям брат, който след падане от високо е неподвижен, разказва образователният медиатор Галин Снежанов от Младежкия център във Враца. - Това е случай, в който не може да останеш безучастен, трябва да помогнеш по някакъв начин, ако можеш. Цветомир ми се обади и каза, че иска да направи нещо с медала си и се сетих за тях”.

За благородната си постъпка 19-годишният младеж получил подкрепата на приятели, треньори и непознати, както и на състудентите си от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

“Силните хора задължително трябва да помагат на по-слабите да се изправят, а не да ги събарят“, допълни Цветомир.

Вече има и дарител, пожелал анонимност, но отказал медала, за да може и други да помогнат. Търгът е отворен до 18 юни.

“Надявам се да се върна от европейското в Русия със златен медал и първото нещо, което ще направя, е да го покажа на малкия Ивайло, когато ще може вече да го види“, добави състезателят.

Той публикува на “Фейсбук” страницата си и банковата сметка на майката Ивка Василева, на която всеки желаещ може да помогне като направи дарение.

IBAN: BG30UBBS80021018495450 (в лв.)
BIC: UBBSBGSF
Ивка Василева Иванова

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova