Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да подкрепим възрастна жена в грижите за двете й внучета, сирачета

13.11.2019

Да подкрепим възрастна жена в грижите за двете й внучета, сирачетаСлед като през 2015 г. двете братчета Лъчезар (15 г.) и Илиян (14 г.) губят и двамата си родители, грижата за тях поема баба им по майчина линия, Цветана Йорданова. Впоследствие, в продължение на почни 3 г., благодарение на Вашата помощ г-жа Йорданова успява да посрещне всички изникващи нужди на децата спокойно. От нейно име изказваме благодарност на всички, които са оказали подкрепа до този момент и отправяме апел и за бъдеща съпричастност към семейството.

Трагичните събития през 2015 г. започват, когато от рак почива майката на децата, г-жа Ирина Николова. Подетата благотворителна кампания с участието и на фондация „Покров Богородичен“ не успява да помогне. Немного след това нова вълна от скръб залива посърналия дом – почива и баща им. Грижите за момчетата, които живеят в Ботевград, поема г-жа Цветана Йорданова, подкрепяна и от родителите на бащата на децата. Пенсиите на възрастните хора успяват да покрият неотложните разходи, но с цената на постоянна пестеливост и внимателно, и благодарно отношение към всичко, което имат. Трябва да се отбележи, че децата показват заложби в училище. Илиян е носител на много грамоти за отличен успех и е редовен участник на олимпиади по математика. Носител на отличителни грамоти е и Лъчезар. Двете деца имат и музикални наклонности – Лъчезар свири на тромбон, а Илиян на валдхорна и са част от Младежки духов оркестър, който има чести изпълнения зад граница.

Периодът 2018 – 2019 г. обаче се оказва изпълнен с изпитания за младежите. Както може да се предположи, двете деца носят в себе си болката от загубата, която дава своите проявления в тяхното израстване. В училище това дава отражение върху техния успех. През 2018 г. Лъчо е приет в Професионалната гимназия по компютърни системи и технологии в гр. Правец, където от септември 2019 г. започна своята втора година, вече в компанията и на своя по-малък брат Илиян. За да помогне да преодолеят трудностите от загубата на родителската опора, с съдействието на фондация „Покров Богородичен, за работа с децата е потърсена помощ на специалист.

Благодарение на Вашата помощ чрез кампанията „Виждам те“ талантливите деца получиха огромна подкрепа, за което цялото семейство благодари. Отправяме апел към всички, които биха желали да помогнат – нека не отказваме подкрепа за г-жа Йорданова, Лъчезар и Илиян и занапред. Всеки, който би искал да ги подкрепи, може да направи финансово дарение по сметката на фондация “Покров Богородичен”: Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215, BIC: RZBBGSF (като посочите за кого е дарението). Можете да направите дарение за кампанията “Виждам те” и чрез Paypal към [email protected]

За повече информация: тел. (02) 987 1655, 087 980 9114, 0884 697 848; [email protected] ;

Допълнителна иноформация може да се намери ТУК.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova