Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Школото в Брестник с дарение за семейство Димитрови, пловдивчанка предлага мебели

01.03.2019

Школото в Брестник с дарение за семейство Димитрови, пловдивчанка предлага мебелиХора от няколко български града са се свързали с кметството в Брестник, за да предложат материална помощ на младото семейство, което изгуби дома си при пожар. Стартиралата вече кампания в тяхна подкрепа се радва на широк отзвук, сподели кметицата на селото Елена Проданова пред TrafficNews.bg.

"Две жителки на Пловдив вече предложиха мебели и пералня. От училището в Брестник също са събрали средства, като предстои и да осигурят контакт на фирма, която ще осигури козметични продукти за бебето", разкри тя. Жител на Радомир пък е изявил желание да помогне да 10-годишната Хриси с учебни пособия. Няколко обаждания са постъпили и в училището, в което учи детето.

От кметството на селото вече са обособили специално помещение, в което да съхраняват временно дарените вещи. В двата магазина в селото са поставени кутии, в които желаещите могат да направят парични дарения. От община "Родопи" също се канят да подпомогнат финансово пострадалото семейство.

"Смятам, че двамата се нуждаят най-вече от парични средства. Така ще успеят да изградят дома си отново", сподели още Проданова.

Тъй като Петър е военен пилот в авиобаза „Граф Игнатиево”, командирът му е обещал да осигури временно жилище на семейството. В момента семейството е отседнало в Пловдив, в дома на сестрата на Константина. Там след около 10 дни ще посрещне и най-малкия си член.

„Терминът ми е на 10 март. Очакваме момченце. Дори куфарът, който бяхме приготвили за родилното, изгоря. Но най-важното е, че всички сме здрави. Успокоявам се, че сме реагирали навреме, че не е станало през нощта, защото можеше сега да ни няма”, казва жената.

„Нуждаем се единствено от здраве. С малко повече сили, кураж и добри приятели ще започнем всичко отначало. Вярваме, че Господ изпраща изпитания на силните, за да повярват те още повече в собствените си сили”, не се отчайват Константина и Петър. Те нямат търпение да гушнат третата си рожба и споделят, че мечтаят за още деца. Защото според тях няма нищо по-хубаво от детския смях у дома.

Всеки, който желае да помогне, може да дари средства в банкова сметка на името на Константина Емилова Димитрова:

УникредитБулбанк:
IBAN: BG05UNCR70001520697983
BIC: UNCRBGSF

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info