Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Когато Господ докосне невярващото сърце

22.04.2019

Когато Господ докосне невярващото сърце53-годишният софиянец Николай е бил човек, успял да изгради собствен бизнес, имал е пари, имал и приятели и семейство, което обичал най-много. Но бил атеист, думата религия за него въплъщавала измама и смях.

Изведнъж всичко, което изглеждало подредено и непоклатимо в живота му, се сгромолясва и той се разболява, обеднява, губи бизнеса си, дома си, семейството си, приятелите си, сякаш четем за Йов от библията. И това не е всичко.

По време на тежък тридневен зъбобол в мрачен ден, на пътя, случаен човек, събиращ дарения за строеж на православен храм, го моли за скромно дарение в подкрепа на храма и той му дава повече, отколкото човекът очаква.

Тогава Николай като ли че се намира на кръстопът и се случва нещо, което няма да е пресилено, ако го оприличим с чудо. В този момент човекът си тръгва, облаците се разкъсват и се разкрива слънцето, като истинско знамение. Зъбоболът на Николай изчезва и истинско прозрение озарява съзнанието му и той разбира, че причината за неговите беди и проблеми е именно безверието му в Бога: „Абе, идиотино, я да разбереш, че те гледам отгоре.“, си помислил в този момент той.

В разочарованието си от неуспеха в живота, семейството си и приятелите си, в желанието си да не го знае никой и той да не знае никого, без никакви пари Николай хваща първия рейс, който среща, и се оказва за Бургас. Оттогава до ден днешен озареният от Бога човек се старае да върви по-горчивия, но спасителен път в живота си, резбовайки и едновременно с това общувайки си със светците, за които създава своите икони.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova