Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Раздават предпазни маски на пазаруващите възрастни

30.03.2020

Раздават предпазни маски на пазаруващите възрастниЗа да предпази възрастните от коронавируса, общината в Бургас започна една акция,която е насочена към най-възрастните. Ще се раздават безплатни предпазни маски във времето за пазаруване между 8.30-10.30 часа на всеки бургазлия над 60 години, който не е успял да се снабди с маска. Екипи от доброволци ще има всеки ден пред 14-те големи хипермаркета в града.

"Общо 23 души - доброволци, ще раздават маски на възрастните в големите хипермарките на Бургас. Установихме, че много от възрастните хора пазаруват без маски. Загрижени за тяхното здраве, решихме, че това е една добра инициатива. Тя ще продължи и през следващите дни, защото е важно да запазим здравето на възрастните", обясни зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева.

"Само днес ще бъдат раздадени около 5000 маски. Това е по проучване, което сме направили предварително за приблизителния брой на възрастните, които пазаруват в диапазона между 8.30 и 10.30 часа. Отделно сме поставили дезинфектан на входа на всеки хипермаркет, както и на обществени места като спирки, за да могат освен маските, хората да се дезинфекцират", допълни тя и поясни, че маските са осигурени от община Бургас, голяма част от тях са дарение.

Възрастните хора, към които е насочена инициативата, подкрепят идеята за общината. Те обясниха, че в аптеките не са успели да открият и да си закупят предпазно средство.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova