Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Домашният социален патронаж в Бургас с нова организация за работа

16.03.2020

Домашният социален патронаж в Бургас с нова организация за работа 1.Доставка на храна ще се извършва до всички 850 потребители на услугата,без промяна на графика и менюто. Служителите на ДСП ще бъдат обезопасени с маски, а съдовете, в които се предоставя храната, щателно дезинфектирани.

2. Администрацията на ДСП на ул."И.Богоров"№20 ще работи на две гишета при строг режим на достъп. Препоръчваме месечните такси да се заплащат по банков път след предварително уточнение на сумата на телефон 056/83-20-67 по следната банкова сметка:IBAN: BG75SOMB91303124075000, а информация за предоставяните услуги в ДСП, както и желание за корекции в предоставянето на услугата, да се получава на тел. 056/813 463.

3. Специалистите от патронажната грижа- медицински сестри, санитари, рехабилитатори, домашни санитари и психолози, ще продължат да работят с потребителите, като се прецизират посещенията според нуждите на възрастните хора и с цел тяхната безопасност. Всеки от тези специалисти стриктно ще наблюдава състоянието на потребителите, с цел своевременно сезиране при наличие на здравословен проблем. Предвид епидемиологичната обстановка всеки потребител има право да откаже посещение в дома си от страна на специалиста с обаждане на тел. 056/813 463.

4. Новите услуги, които стартира ДПС, ще бъдат прецизирани по следния начин: Мобилният клиничен лаборант ще посещава потребители само при необходимост от спешни изследвания, поддръжката на жилищата с леки ремонти също ще се прецизира и осъществява само при спешна необходимост.

5. Тежката ситуация, в която сме поставени, се отразява на психическото състояние, особено при възрастните хора. Тревожността им е завишена, поради което ДСП предлага психологическа подкрепа по телефона, или на място на адреса на потребителя при нужда.

‼️ВАЖНИ СЪВЕТИ КЪМ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА УСЛУГАТА‼️

1. Не се доверявайте на хора, които се представят за общински служители, които искат да обеззаразят жилището ви! Това са измамници, които се опитват да се възползват от ситуацията, за да влязат в дома ви.

2. Домашен социален патронаж - Бургас има осигурен достатъчен ресурс от хранителни продукти, за да не се прекъсва дейността. Не е нужно да се презапасявате с хранителни продукти.

3. Знаем, че всички вие искате да съберете децата и внуците си по определени поводи, но в този момент това е опасно най - вече за вас! Чуйте ги по телефона, а празненствата оставете за по - късен период. Пазете както вас, децата си, така и специалистите на патронажната грижа, които са ежедневно с вас.

4. Проветрявайте домовете си често, пийте повече течности, пийте витамини и наблюдавайте състоянието си. При нужда потърсете личен лекар, близък или служител на ДСП.

При всякакви въпроси, свързани с оказване на помощ и подкрепа на възрастните хора може да се обръщате на тел. 0879 / 65 66 60

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova