Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благородство по време на пандемия: Млади семейства дариха пари от сватбите си за бургаската болница

11.11.2020

Благородство по време на пандемия: Млади семейства дариха пари от сватбите си за бургаската болницаНяколко млади семейства помогнаха на лекарите в Отделенията по неонатология и Първо детско отделение да се грижат по-добре за своите пациенти. Те са свързали и сватбените си тържества с благородна кауза - събиране на средства за най-необходимото, от което лекарите в двете отделения имат нужда.

"Още, когато започнахме да организираме самата сватба, ние решихме да няма букети, а да имаме благотворителна кауза", разказва Елена Петкова.

Елена и Радомир Петкови създадоха семейството си в Бургас на символичната дата 10.10.2020г. Започват семейния си живот с благородна инициатива. За нея разказва само Елена, тъй като мъжът й често пътува.

"На всеки гост поотделно му бяхме съобщили, че средствата, които са отделили за букети, ще има благотворителна кутия, в която могат да пуснат отделените от тях парички за дечицата. Дарените средства ще отидат за реаномобил", казва тя.

В благотворителната инициатива се включват всички 120 гости, а събраната сума е 800лв.

"Всички бяха "за" да се включат и заедно успяхме да съберем тази сума. Като жена много обичам да получавам букети, но радостта ми трае ден, два, три и после всички тези средства биват изхвърлени. Докато по този начин ние успяхме да помогнем на децата на Бургас", доволна е Елена.

Това е четвъртото семейство, което от началото на годината предоставя средства от сватбата си на бургаската болница. Само преди месец това направиха други три двойки. Освен реаномобил, с дарението ще бъдат закупени и 10 инхалатора, от които Първо детско отделение има най-спешна нужда.

"Една медицинска апаратура, която я използваме целогодишно и особено есенно-зимните месеци в периода на респираторните заболявания. Благодаря още веднъж от сърце и да им пожелая да са много здрави", каза завеждащ отделението д-р Борис Ангелов.

"Чувствахме се удовлетворени от това, че сме успели да помогнем на дечицата. Надяваме се ние много скоро също да бъдем родители", завършва разказа си Елена.

С надежда и подадена ръка в началото на семейния им път, добрият жест няма да остане само в семейния им албум. Една добра идея, която може да бъде пример.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova