Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

В Деня на християнското семейство съпрузи дариха кувьоз на болница

30.11.2018

В Деня на християнското семейство съпрузи дариха кувьоз на болницаПравославната църква отбелязва Въведение Богородично. В Деня на християнското семейство, съпрузи направиха необичаен подарък за 20-тия рожден ден на сина си – дариха кувьоз за недоносени бебета на бургаската болница.

Кувьозът още утре ще е готов за ползване. Снабден е със сензори за кислород, температура и влажност, които осигуряват на недоносените бебета необходимата среда. Благородният жест стопли сърцата на лекарите от Отделението по неонатология.

Преди 20 години синът на Гергана и Николай се ражда преносен. „Бях в интензивно отделение със секцио, аз разбрах на следващия ден, защото те държаха в тайна от мен, че той е бил в кувьоз”, спомня си Гергана Господинова.

Идеята да направят дарение на болницата се заражда още тогава. „Много е вълнуващо да влезеш вътре, да видиш децата и да видите как треперят тези хора, а не се отнасят рутинно към това да им дават живот. Тук буквално хората дават живот!”, каза Николай Господинов.

Днес синът им е студент в чужбина, а те се връщат в отделението с по-малката си дъщеря.

„Няма как да не го приема освен с благодарност към жеста, към човечността, желанието за помощ и подкрепа на тези, които имат нужда от това”, заяви д-р Стилияна Томова – нач. на Отделението по неонатология, УМБАЛ-Бургас.

От 1500 бебета, родени тази година в бургаската болница, над 250 са недоносени. „В Европа тази апаратура се подменя на пет години, но се подменя генерално. При нас в България разчитаме на дарители”, допълни д-р Томова.

На дарители болницата разчита и за създаването на семейна стая, в която родители на недоносени деца да прекарват повече време с бебетата си.

За последните няколко години това е четвъртият кувьоз, подарен на бургаската болница от благодетели.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova