Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ученици от гимназията по строителство в Бургас дариха кръв

19.11.2019

Ученици от гимназията по строителство в Бургас дариха кръвЕдна благородна инициатива - за безвъзмездно кръводаряване, в Бургас вече се превръща в традиция. За втора поредна година пълнолетни ученици от морската община се включиха в кампанията „Това не си го правил“, осъществена от най-голямата болница в Бургаска област.

Сред първите, които се включиха в кампанията, бяха абитуриентите от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“.

Малко преди 9,00 ч. в четвъртък (07.11), пред импровизирания кабинет на отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ-Бургас в училището чакаха повече от 50 ученици, навършили 18 години.

До 10,00 часа 25 от тях бяха дарили кръв.

Тази кръв, която даряваме днес, може да спаси човешки живот утре, обясни мотивите си да стане донор 12-класникът Стилян Миляков, който е един от организаторите на кампанията в ПГСАГ „Кольо Фичето“.

Нашият пример трябва да бъде заразителен и за други млади хора, които да ни последват, допълни съученикът му Никола Динев.

Ръководството на професионалната гимназия откликва за втора поредна година на инициативата, която университетската многопрофилна болница за амбулаторно лечение организира за популяризиране на доброволното и безвъзмездно кръводаряване.

„Миналата година имаше чудесна инициатива на УМБАЛ-Бургас, за дейност, която да мотивира младите хора да бъдат обърнати към доброволчеството, да даряват кръв в полза на кръводарителските центрове и която кърв да бъде използвана в случай на нужда. Видяхме, че и самите ученици са ентусиазирани да вършат това добро дело и тази година се включихме отново в кампаниата“, каза директорката на гимназията инж. Даниела Симеонова.

Тя уточни, че учениците, дошли да дарят кръв, са втора смяна, но това не им е попречило да се подредят пред кабинета от ранни зори.

Напомняме ви, че кръводарител може да бъде всеки здрав човек между 18 и 65 години. За всяко кръводаряване той може да ползва два дни платен отпуск.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info