Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Момиче има нужда от нашата помощ, за да проходи отново

13.03.2023

Момиче има нужда от нашата помощ, за да проходи отновоМомиче от Бяла Слатина има нужда от нашата помощ, за да проходи отново.

Миглена Рачева - майка на усмихнатата Зина Ивайлова, сподели публикация в мрежата, която трогна потребителите. Миглена разказва, че 19-годишната й дъщеря е претърпяла зверска катастрофа миналата година. Вследствие на инцидента в продължение на два месеца момичето е лежало в столичната болница "Пирогов" - Зина е била в тежко състояние, съпроводено от множество наранявания. В крайна сметка била стабилизирана от столичните лекари, но имала фрактура на 5-и шиен прешлен, който бил премахнат и заменен с имплант.

Заради тежката травма девойката е обездвижена. Поставена й е диагноза - долна параплегия - парализирана от кръста надолу, без да може да движи краката си, и горна парапареза – не може да мърда пръстите на ръцете си.

Лекарите съобщили, че момичето никога няма да проходи, твърди майката, която обаче е категорична, че няма да се откажат и ще продължат да търсят лечение.

В интернет тя попаднала на друг случай на мъж със сходна диагноза, който от лекари получил същия обезсърчаващ отговор. След терапия със стволови клетки в Сърбия обаче, мъжът проходил.

Майката на Зина - Миглена се свързала с въпросната клиника в западната ни съседка, откъдето дали надежда за възстановяването на момичето. Необходимо е в рамките на 120 дни да бъдат извършени три терапии на обща стойност 18 000 евро. Семейството на момичето обаче е в безизходица, тъй като изразходвали всичките си средства за лечението досега.

Първата процедура е насрочена за 27 март, до когато трябва да имат налични 6 000 евро. След това, през 40 дни, трябва да се направят и останалите вливания. Освен тези 18 000 евро за терапия, са необходими и средства за рехабилитация и други болнични разходи.

"Затова, мили хора, приятели, познати и непознати, моля ви с цялото си сърце - помогнете ни да излекуваме детето си да я върнем към нормалния начин на живот. Зина има нужда от вашата помощ! Благодарим ви предварително, бъдете здрави!", написа майката на девойката.

Можете да помогнете на Зина на следната банкова сметка:

BG89UBBS80021042050450
Титуляр: Миглена Миткова Рачева

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova