Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

9-годишно момче харчи спестяванията си за стоки за приют за бездомни

27.11.2023

9-годишно момче харчи спестяванията си за стоки за приют за бездомниВъв времена на несигурност правим всичко възможно, за да се грижим за себе си и семействата си и понякога може да забравим, че има хора с по-големи нужди.

Нейтън Саймънс е 9-годишно момче, което ни напомня, че трябва да продължаваме да се грижим за другите. Този малък човек направи голямо нещо, за да помогне на приют за бездомни в своя град.

Подобно на много други деца и младежи, Нейтън (от Рок Айлънд, Илинойс, Съединените щати) обича да гледа видеоклипове в YouTube, което обикновено прави под надзора и компанията на баща си Итън.

В един от тези видеоклипове Нейтън видя нещо, което задейства всички аларми. Нещо, което го вдъхнови да изпразни спестовната си сметка, за да купи стоки от първа необходимост за местен приют за бездомни.

Във видеото, което го вдъхнови, се вижда как хора правят финансови дарения в центрове за бездомни и за него беше ясно, че той също иска да помогне.

„Казах на баща ми няколко часа след като изгледах видеото: „Искам да направя това, което те направиха“, казва Нейтън пред CBS Local .

След това Нейтън се свърза с местен приют и поиска списък с вещите, от които най-много се нуждаеха, и отиде с баща си в банката, за да изтегли $150 от спестовната си сметка, всичко, което успя да спести през последните 18 месеца.

Нейтън купи обувки, ръкавици, сосове и бисквити. „Това ме кара да се чувствам щастлив и горд със себе си“, казва Нейтън.

В приюта чакаше Синди Граменц, координатор по развитието, която каза на Нейтън: „Знаеш, че правиш нещо прекрасно, нали? Вие помагате на много хора.“

„Да имаш това състрадание на 9 години и да се грижиш за това, което се случва в неговата общност е прекрасно“, добавя Граменц, според Epoch Times.

Гордият баща на Нейтън сподели ценния жест на сина си във Фейсбук: „Не мога да помогна, трябва да се похваля като син, че успя да направи нещо толкова велико“, пише бащата .

„Голямо растящо сърце“
„Надявам се повече хора да бъдат вдъхновени да направят същото, Итън. Обичам го“, написа потребител на Facebook. Друг написа: „Отглеждаш страхотен млад мъж, Итън“.

Друг потребител ни напомня за важността на даването на толкова ранна възраст: „Нейтън откри, че удовлетворението от даването е по-голямо от това от получаването. Страхотен урок в едно растящо сърце, способно да проявява състрадание, е много ценен урок.“


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova